Saturday, January 22, 2011

♥Ripley's Believe It or Not macam....

zaman sekolah mesti lepak depan TV tengok RIPLEY'S BELIEVE IT OR NOT.


 paling tak boleh terima bila jadi katak bawah tempurung sebab tak tau ada museum ni dekat Malaysia. takpayah boooo, bagi L sign pun cukup-lah. haha. sebab suka benda pelik, farysa ter-excited sampai pergi museum tu. museum punya pasal lepas tu balik. 

first step memang excited gila, tambah bila tengok ada patung, kalau sentuh boleh mengandung tapi tak sentuh pun. tak percaya tapi takut jugak nak sentuh. arghhh! apa pasal cakap macam keling ni?


 jalan jalan sampai second section, rasa pelik semacam. jalan lagi, ini memang section yang ada alat untuk bunuh, dera manusia zaman dulu. siap ada bilik yang macam penjara tu. 


kebanyakkan barang dekat situ memang yang original, even pintu yang untuk penjara tu pun yang betul, kecuali certain benda je yang replica. dekat sini memang rasa pelik. pelik macam ada orang dekat sebelah. pelik rasa macam ada orang tengok. time ni tengahari, memang takde orang dalam museum tu, dari awal sampai kitorang keluar, memang kitorang dua je dalam tu. kalau sejuk tu tak payah cakap, memang dah rasa tapi nasib baik takde bau wangi semacam. sampai section yang ada dwarf dengan orang yang duduk 111tahun dalam jam, memang rasa semacam. tapi kejap je, next section dah tak rasa pape.

tangkap gambar sekali terpikir kalau keluar benda lain macam mana? terus simpan fon dalam beg. memang dasar pengecut.



 
jalan lagi sampai ada kerusi paling besar untuk manusia yang paling besar duduk. gila memang sangat besar!


next section dah lupa ada apa. layan jela gambar yang ada, nak letak semua macam melampau sangat.



"itik 3 kaki tapi macam nampak 2 kaki pulak"


"roti paling cantik dalam dunia"

"telur dinasour"

okey cukup. banyak banyak buat berat blog. haha. korang pergi tengok live lagi best. jangan lupa tengok cermin yang boleh buat anda nampak gemuk dan slim macam model.

credit : certain gambar farysa google sebab guna camera bb tak cantik sangat.

6 comments:

aliza said... REPLY

katne nie??
hehe

Ronaldmohoni said... REPLY

Harga tiket berapa ya?

farysa said... REPLY

@aliza
dekat malaysia la
hehe
genting la babe
=)

farysa said... REPLY

@Ronaldmohoni
erm
dah lupa
haha
tapi around rm20-30 per person
=)

Amanina Sofea said... REPLY

nk g jgak la..
someday msti best pnye kan..

farysa said... REPLY

@Amanina Sofea
sangat best kalau kamo suka bnda pelik2
=)

Post a Comment