Sunday, January 9, 2011

♥menjawab kertas taaruf

last friday kira first class untuk study circle. bila first class mesti ada taaruf. taaruf sama erti dengan icebreaker. tiap kali taaruf mesti tarik nafas ibarat bila hembus keluar bayi. farysa tak suka orang tau background, cukup nama, umur, asal. sebab bila tau lebih lebih lagi banyak assumptions yang orang akan buat. oh, low profile kan baik dalam Islam. buat apa nak bagitau benda tak penting. so, even facilitator tu suruh cakap sampai 2 minit, farysa cakap seminit setengah. lagi setengah kira halal. once dah cakap, orang lain akan tulis apa apa yang diorang rasa pasal farysa atas kertas. ini pun paling farysa tak suka sebab first impression tak semua betul. ibarat buat salah, macam mencuri, cuak, farysa buat muka innocent. bila dah boleh baca semua yang diorang tulis, rasa kelakar sampai nak pecah perut.SHY itu memang tepat. COOL itu juga tepat. tapi FUNNY itu salah. tetttt. 1 markah ditolak. doakan saya jadi seorang pelawak, nanti hari hari boleh indahkan hari anda semua.
'find me'

 MANJA? takde jawapan, sorry. you better ask my parents, siblings or maybe my friends. SIMPLE? yes, thats me. tapi FEMININ itu bukan saya, begitu juga FASHIONABLE dan STYLISH. apa pasal mengarut tahap memang tak leh terima akal? hari hari pakai jubah kalau pergi kelas, itukah feminin, stylish dan fashionable? walaupun di luar agak menyetan dengan jeans. HAHA. oh, untuk jawapan bagi soalan di atas kertas paling bawah tu, taktau nak jawab apa. farysa akan cakap banyak once dah kenal orang tu, kalau tak, sepatah tanya sepatah jawab la. CUTE? ini memang sangat salah! NICE juga mungkin setengah betul sebab farysa suka buat kejam. HAPPY GO LUCKY boleh diterima akal. AMBITIOUS? ini kenapa? tak boleh cari punca kenapa ada ambitious.


asal memang KEDAH. bangga oh jadi anak jati jelapang padi. pasal mata, no komen. rasa macam mata sepet. dimples itu memang anugerah. walaupun kakak suka cakap farysa cacat sebab ada dimples tapi hakikatnya dia jealous. HAHAHA.kertas atas ni memang tak boleh pakai sebab ditulis oleh anis. tapi ternyata farysa suka shopping tu tepat. tapi responsible-kah saya? takde jawapan.

sekian terima kasih.
 eh, kejap, nak bangga bila orang puji. bangga gilaaa! sudah. cukup. bye.


2 comments:

BENA said... REPLY

wahhh best la buat cam gini . orang komen pasal kite kan . heee~

Addin Shah said... REPLY

follow blog saya boleh http://yushaz.blogspot.com/

Post a Comment