Sunday, November 21, 2010

♥ itu namanya perempuan

kalau bicara dengan lelaki, mesti diorang cakap perempuan-lah yang paling banyak kerenah dalam hidup. tapi kalau tanya perempuan, berlambak taknak mengaku, tapi cuba pikir :
  1. kalau tengok orang lain lebih sikit, siapa yang mulutnya akan start pum pang pum pang? kutuk sana, kutuk sini, lepas tu mulalah cakap showing off bagai dekat orang tu.
  2. kalau tengok orang pakai pelik sikit, siapa yang mulut start komen kononnya dia-lah pakar fashion sampai lupa tengok cermin diri tu sebenarnya perfect ke tak.
  3. siapa yang bila jumpa kaum sejenis, mula-lah gosip sana sini macam kepochi.
  4. siapa yang kalau tersentak sikit terus cari geng sebab nak sumpah menyumpah bagai orang tu?tapi berani sumpah belakang jela.
  5. siapa yang suka hipokrit siap muka bertembok tembok kononnya baik pijak semut memang tak mati?depan boleh senyum semanis gula tapi belakang?lepas tu takut mengaku salah sendiri
  6. siapa yang kalau pergi mana mana mesti angkut geng sampai kalau kena hidup sorang ibarat dunia nak kiamat?
  7. siapa yang suka bergayut fon sampai tak ingat bil nak kena bayar beratus ratus? tak kira tua muda, tetap sama.
  8. siapa kalau nak shopping perlu sampai 10 jam sebab nak pusing pusing satu shopping complex bukannya 10 shopping complex dalam satu hari?
  9. siapa kalau nak keluar duduk depan cermin sampai sejam dua sebab takut orang nampak cacat cela atau kekurangan diri?
  10. siapa kalau takdapat apa yang dia nak akan tarik muncung panjang 10 depa?
  11. siapa kalau tengah berbaik panggil kawan kawan sayang, darling, darla, babe tapi kalau bergaduh panggil bitches?
siapa? siapa?
tak ke semua ni PEREMPUAN?


8 comments:

Your Humble Servant said... REPLY

Girls are adorable :)

Zyash said... REPLY

tambah lagi..kalau nak amik makanan 2 dekat 15 minit, mula2
ceduk nasi-terbanyak, buang ckit, eh..cikit sgt, amik seceput2, adjust sampai puas hati..
amik lauk-pusing 1 round dulu ngk2 mane lauk yg nak amik, pastu ceduk kuah cikit.pusing lagi amik sayur plak, pastu pusing amik ayam pulak..pastu kat counter nak kuar duit dari handbag, amik beg duit plak, kuar duit kertas, amik beg duit syiling plak..
hehe...xke lebih 15 minit 2...huhu..
Sharing is caring..
Blogwalking Time =)

Miss D said... REPLY

wah! apakah motif nih? hihihi.

qasehkyra said... REPLY

ish2....dalam sedar x sedar yer kita yang buat sume 2....
jd skng nie...dh tau kekurangan 2....
sme2 la kita perbaiki yer...
tq...hehheh

akmalhilmi said... REPLY

yups
aku sokong gileeeee

but i think
both are same jewh
mayb
hehe

saya_arief said... REPLY

no komen.
ni bukan komen.
;p

SERVER is here. said... REPLY

siapa yang suka hipokrit siap muka bertembok tembok kononnya baik pijak semut memang tak mati?depan boleh senyum semanis gula tapi belakang?lepas tu takut mengaku salah sendiri-->suke yg ni.mang sakit hati. hehe

Anonymous said... REPLY

perempuan..im not disspointed,but im just disspointed(,'')

Post a Comment