Thursday, November 18, 2010

♥ guna pelaris kot

kalau zaman dulu kedai makan berlambak orang, mesti akan cakap "dia guna pelaris". tapi bila zaman sekarang? korang bukan kisah pun kan. kalau dekat sebelah utara sekarang ada satu kedai yang memang gila laris. lebih kurang 95% orang cakap sedap. tapi hakikatnya masih ada yang pelik sebab tak sedap pun. kedai tu memang maju, kira zaman kegemilangan dia sekarang, sampai dah bukak dekat tempat lain, banyak cawangan dah sekarang. kalau search facebook pun siap ada group, hebat!
farysa salah sorang peminat makanan tu tapi first time makan dekat kedai tu memang pelik bila orang cakap sedap. suasana kedai memang berlambak orang beratur beli. gila tak? pelik kan? walhal rasa biasa, cili pun tak buang biji tapi kenapa orang tetap puji. so, farysa conclude-kan lain orang lain lidah.
tapi harini farysa dapat satu cerita, sorang ustaz yang kebetulan lalu sebelah kedai tu ternampak 2 ekor. 2 ekor apa? korang teka la sendiri. 2 ekor yang tengah terkangkang dekat periuk.farysa percaya sebab ustaz tu memang semua orang kenal, lagipun memang boleh diterima pakai apa dia cakap kalau korang pernah rasa makanan dekat kedai tu. jangan tanya orang, sebab kawan farysa sendiri pun separuh mati cakap sedap gila tapi apasal masuk perut farysa rasa biasa? ke perut i yang ber-ekor ekor? HAHA.

gambar hiasan dari google

8 comments:

Mario said... REPLY

mmmm...agaknya restoran fast food tu pakai pelaris tak?ntahlaa...susah nak ckp mende2 camni...

MFS said... REPLY

kedai mana neh? nasi kandar ka?

farysa said... REPLY

@Mario
fastfood ke kalau jual nasi?
hehe

farysa said... REPLY

@MFS
bukan nasi kandar
tapi nasi _______
haha

astridadeline said... REPLY

cool blog!

Rowena Chasez said... REPLY

hehee..
kat srawak pun ada satu kedai camnie..
huhuu..
tpi bgi wena biasa je kot..
xde laa sdap mana pon..:)

farysa said... REPLY

@Rowena Chasez
nasib baik kte tak rse pape kn
ktekn klo kte pn mcm org lain2 jgk
ketagih je nk mkn kt stu

redzwanie redzmann said... REPLY

aiy0ooo..
2 ek0 tuh yg x best tuh..ngee~~
char kuey te0w kick kat s0mewhere p0wn cm tuh gak..
penah nmpk ek02 gak kat blkg dye..hehehe

Post a Comment