Wednesday, September 8, 2010

♥saya jadi cikgu tapi takde gaji

sejak masuk matrik dulu, memang farysa dah tak buat kerja ni. farysa jadi cikgu! CIKGU! memang takleh percaya pun. bukan ajar budak tapi marking paper je. kalau suruh ajar budak, kang farysa layan benda lain, dengan budak budak memang cepat cair. tapi kali ni farysa tolong my second sister, selalunya tolong mama. kalau grammar budak budak sekolah tu, memang kerja farysa la tolong betulkan exam paper diorang. HAHAHA. kali ni subject mathematics. sebelum check paper, farysa dah cari pensel siap siap. farysa start marking budak budak kelas belakang. gila-lah. memang berlambak budak melayu tapi sumpah farysa tak expect diorang jawab macam tu. serius soalan mudah sangat! patut la kakak taknak check, siap cakap pasrah. farysa siap nak nangis lagi. sedih tengok soalan macam tu takleh jawab. yang anak anak cina berlambak dapat A. 100% pun anak cina. anak melayu main nombor 30, 40, 50. sikit sangat kalau nak tengok yang dapat A. 


tengok! tengok! farysa tak tipu.

bila bagi dekat kakak, dia checkkan balik, pastu siap cakap yang ni anak jutawan tapi paper hancur.

sesiapa ada anak kecik, takpun on the way ada anak tu, ajar dari kecik, maksudnya time tadika dah ajar yang darjah satu dua. zaman sekarang budak budak memang cepat belajar, cepat matang tapi semuanya belajar benda mengarut. kalau macam ni pewaris melayu, memang alamatnya hancur Malaysia.

11 comments:

saya_arief said... REPLY

cikgu..saya nak bintang..
;p

farysa said... REPLY

@saya_arief
bukan stakat bintang
love pon cikgu boleh lukiskn
hahaha
lukiskn jela yer anak murid
nk bagi dah diambik org
hehe

najib said... REPLY

cikgu,jadi cikgu belogku boleh

hamzah ian said... REPLY

fuhyoopo... pandai2 murid2 ko.. kalau la ko ajar aku dulu2.. hahahahaha

farysa said... REPLY

@najib
cikgu belog takleh pakai pen merah la
kalau cikgu pakai marker merah conteng2 ats lptop kamo boleh?
hehe

farysa said... REPLY

@hamzah ian
tu anak murid kakak farysa la
farysa blaja pn xsmpai stengah jln
dh tu bkn jd cikgu pn nnt
ni part time kira 40taun sekali
hahaha

Mario said... REPLY

adjust le ckit...bg markah kesian...ngeee

dayangredzuan said... REPLY

hehe dulu sy pun penah jd cikgu marking2 kertas ni..tolong my auntie..tapi tnda kertas tajwid lah...

farysa said... REPLY

@Mario
dah tolong la mario
sebab tu cari pensel siap2
farysa siap tolong buatkan lagi
hahahaha

farysa said... REPLY

@dayangredzuan
kertas tajwid mesti xd bdk cina
klo plg hghest pn bdk mlayu jgk
hehe

Long Haffiz Long Hassan said... REPLY

cikgu, saya nak star leh?
double star..hehe

kisah London hanya di http://coretanperantau.blogspot.com

Post a Comment