Thursday, September 9, 2010

♥putus cinta sebelum raya

sejarah lama, biar sejarah lama. farysa memang tak pernah pandang belakang. even engkau kekasih yang di-matching, pernah diterima setulus hati bagai, semua dah masuk tong sampah. kalau tabur harta emas, berlian pertama pun farysa tolak dengan kaki. sebab apa? sebab hati farysa dimiliki orang! HAHAHA. *ayat ikhlas ni. so, bila orang bukak sejarah lama, farysa memang steady jawab sebab sejarah lama dah masuk tong sampah. memang kena jawab cara tong sampah saja. theres no reason for me untuk pandang semua tu. kalau tak pernah putus, dah tentu akan bahagia sampai sekarang tapi kalau dah putus maksudnya sampah. bila sampah kena masuk tong sampah, jangan biar sampah bersepah sepah. 

ada sesiapa baru putus? esok lusa nak raya. tak payah sedih sedih. seriously buang air mata. baik simpan lagi bernilai. korang tengok farysa jawab steady mesti korang akan cakap sebab farysa tak putus. kalau cakap putus memang pernah sebaldi dua farysa nangis tapi tu zaman cinta monyet beruk dulu. time tu otak belum betul betul centre. just take 2 3 minutes to think, for what reason diorang mintak putus. kalau tak masuk akal reason tu, just let them go! boleh tak bagi hati korang free untuk raya. buat apa sibuk nak sedih padahal orang tu seronok raya. think about yourself before you think about others. make it simple okey. kalau simple diorang mintak putus, for sure sangat simple untuk diorang lupakan korang. kenapa korang tak boleh buat? sebab tanda sayang? sayang-kah diorang kalau diorang boleh buat macam tu?

girls! mana pergi semangat tu? come on-lah. jangan mudah kalah pada lelaki. memang air mata kita boleh cairkan hati lelaki tapi jangan gunakan air mata kita untuk merayu diorang kembali. farysa bukan ajar untuk korang jadi ego tapi farysa mintak korang guna air mata untuk benda yang betul. sebenarnya once kita jumpa kawan, pedih yang kita rasa pun boleh hilang. maknanya without men pun kita boleh hidup tapi bukan-lah tanpa diorang selama lamanya. main point dekat sini senang sangat, kalau takde lelaki, kawan kawan ada. semua ni pun cuma sementara sebab Allah dah tulis siapa jodoh kita. Insyallah kita akan ada jodoh masing masing.

5 comments:

Huda Engku said... REPLY

wahhhh!! tepuk-tepuk untuk farysa!!

btl tu.. baik nangis msa solat & berdoa, drp duk sorg2 terkenangkan manusia yg penah sakitkan ati kita pastu nangis2.. bkn org tu kesah pun kita nangis. agaknya kalu kita tak nangis n kuat n buat mcm biasa, lagi org tu rsa tercabar..

fndrocka said... REPLY

nasihat bernas tu.pengalaman mendewasakan...iye dak.

farysa said... REPLY

@Huda Engku
jom tepuk tepuk sekali
hahahaah

farysa said... REPLY

@fndrocka
ha'ah
betol tu!
=D

♥ juhairah ♥ said... REPLY

wow i like it! even jue ada bf, i like this. betol tu farysa, buang air mata je menangis sbab putus cinta. baik nangis tgk rakyat palestin yg tgh sengsara..

Post a Comment