Friday, September 17, 2010

♥orang raya, saya berendam

Felda Residence Hot Springs Sg. Klah di Sungkai, rasanya semua tawu kan. 
since Baling, Kedah pun ada hot spring, farysa malas sangat nak pergi yang jauh. bila tanya orang semua cakap tempat tu cantik. tapi tetap tak menaikkan nafsu farysa untuk pergi. but once mydad told me about the price for the villa per night, i was like....GILA? so, khamis pagi kitorang bertolak pergi Sungkai. tempat tu agak dalam, keliling pun penuh kelapa sawit. dalam otak memang dah cerewet bagai tak boleh tidur, mesti banyak nyamuk. once we've got the key, buka pintu,....OMG! seriously bukan macam apa yang farysa expect.
once buka pintu, memang mata juling tengok jacuzzi tengah tengah alam bilik. 
ruang tamu ni agak berlainan sikit dengan yang farysa punya sebab farysa stay dekat Villa 7 and ni Villa 8, farysa guna gambar google je. kamera takde bateri okey, tension! for your information, Villa ni memang sesuai untuk family sebab jacuzzi tengah alam, so orang lain memang tak nampak kalau korang nak berendam without wearing anything. 3 bilik tidur, 1 dapur, 1 ruang tamu. and the price for one night may be around RM800-1000++.

by the way, ada villa yang 1 bilik tidur, 1 dapur, 1 ruang tamu and the price per night is around RM300++. tapi still ada jacuzzi dalam villa tu. and theres also villa with 2 rooms taw. depends on korang and of course your budget. for villa with 1 room, korang boleh usha gambar bawah:

ni baru villa, belum lagi keadaan kat situ. seriously lagi best dari Tambun semua tu. paling best bila ada tempat untuk masak telur.
ajaib tak? indah sangat ciptaan Allah. bila kupas telur tu masak.
heres the eggs, yang dah selamat masuk perut farysa. =D
for women yang nak tegangkan kulit, haluskan kulit, kuruskan badan, and so on, boleh-lah pergi sana. banyak sangat khasiat yang semulajadi. oh, untuk honeymoon pun boleh jugak. sesuai sangat. just stay dalam villa pun dah okey. tetiba terasa macam panjang sangat, gambar pun macam banyak sangat. tapi sebelum stop pot pet pot pet, farysa recommend korang pergi sini sebab sangat best.

6 comments:

jalanjatuh said... REPLY

wwooaaaa... bestnyer..:a: tp jauh sngt le nak pg :q:

Cik Akma said... REPLY

huwaaa bestt gilee okayyy hihi :D

farysa said... REPLY

@jalanjatuh
mne ade jauh pon
rmai je org dri kl,jb dtg

farysa said... REPLY

@Cik Akma
heeee
jom la pegi cik akma
=D

mario said... REPLY

memang menarik tapi harganya...wow...hehe

Mykhalish said... REPLY

wahhh sgt menarik nih.. sesuai utk next honeymoon. hehehee...

Post a Comment