Friday, May 21, 2010

♥teruja-kah dengan contact lens

hello. hello. im back! tadi baru selesai jawab exam. alhamdulillah soalan tak susah sangat. biar terik matahari atas kepala, farysa tetap jalan balik bilik dengan happy. sumpah tak terbayang soalan yang akan keluar macam tu tapi agak menyesal jugak bila part essay farysa dah busan nak jawab, so dah malas nak terang banyak banyak, tambah tambah bila tengok 5 markah je. gosh! what happened to me? tengok soalan pun boleh memilih mana best mana tak best. i need someone untuk tampar  muka ni bila farysa busan nak jawab soalan. okey, kali ni farysa nak share pasal contact lens. sila angkat kaki, tangan dan berbagai bagai anggota badan anda kalau anda pakai contact lens. best-kah pakai? teruja sangat-kah?

contact lens tak semestinya untuk yang rabun. yang takde power pun ada and of course itu untuk orang yang tak rabun tapi nak mata diorang warna warni macam mata kucing. kan kan. hehe. farysa tergolong dalam orang rabun. eh, orang setengah rabun sebab bila tak pakai belum lagi jadi buta. firstly kalau terasa nak pakai contact lens sila tengok pada original-nya. jangan korang main beli je bila tengok sangat murah. but, please remember, tak semua yang murah tak original. once korang dah beli, sila ingat bahawa anda kena menjadi seorang yang rajin. dah tak boleh malas malas. maksud farysa, korang kena rajin cuci contact lens tu. jangan lupa beli solution banyak banyak. bak kata anis : kalau nak rendam contact lens tu letak solution banyak banyak biar sampai banjir. nowadays dah ada accessories contact lens. maksud farysa macam penyepit untuk pegang lens and macam macam la. sila tengok di bawah :


tapi persoalan di sini, sesuai lagi-kah pemakaian contact lens time cuaca panas terik macam ni? memang tak sesuai tapi contact lens lebih mudah dapi pakai spec. betul tak? tambah tambah untuk perempuan, kalau pakai tudung mesti tudung jadi bulat. selalu kita tengok mata artis cantik cantik, bulat je. ha, sila-lah pakai lens sebab tu salah satu cara nak menampakkan mata anda bulat. kenapa orang cakap kalau pakai spec nampak nerd? kenapa kalau orang pakai lens warna warni, orang akan pandang pelik? jawapan mudah je : itu lumrah manusia, tak boleh tengok orang lain berbeza dari mereka, mesti ada benda yang diorang nak cakap.  tapi yang paling penting jangan pakai lens tu 24hours, tak bukak bukak, nanti korang jadi buta. HAHA.

4 comments:

akuvision said... REPLY

Oh ye ke kalau pakai lens mata boleh jadi bolat?

tricksrex said... REPLY

uish setiap kali teringin nak pakai lens mesti otak dah set tak boleh takot tak leh cabot bila dah kat mata haha

Nathaniel R. Johnson said... REPLY

I had no idea ade penyepit utk contact lens...lol!

petite said... REPLY

hoho.. sempat lg tuh ko heret nma ak skali. ye la. mmg kena rendam sampai banjir, bru la contact lens tuh menyerap dgn lebih baik. hahaha.. :p

Post a Comment