Sunday, May 9, 2010

♥masalah datang .....

cakap pasal masalah memang tipu kalau ada yang cakap dia langsung takda masalah. bahagia atau gembira pun kamu, mesti ada masalah yang terselit. even benda yang kecik pun boleh jadi masalah. sangat semak bila hidup penuh dengan masalah. orang tua tua selalu cakap, hidup perlu fikir panjang supaya jangan cari banyak masalah. am i right? HAHA. farysa terlupa statement tu but sounds lebih kurang saja. as a parent, masalah cari duit, anak anak, kerja and so many things yang diorang kena fikirkan. tapi jangan ingat budak budak takda masalah. masalah sebagai pelajar, masalah cintan cintun sekarang dah memang superb mengalah cintan cintun orang dewasa. oh, even babies pun ada masalah tau. diorang kena fikir cara nak sampaikan mesej, for example kalau diorang nak berak, diorang akan menangis, so pampers akan ditukar. see, nobody cannot avoid it. first sekali, as a muslim, dah memang diajar, kalau otak berserabut or sewaktu denganya, kita patut solat takpun baca quran. kalau agama lain farysa tak tahu pulak but i think they have their own ways jugak. okey, let me stop babbling pasal benda ni.

sebenarnya farysa nak cakap dengan melarikan diri daripada masalah memang-lah sangat SALAH! semakin lari semakin dekat masalah tu. tak susah kan kalau kita bertenang dan fikir cara terbaik. senang cakap, semua ada cara diorang untuk selesaikan masalah. and yea, for the first time, farysa rasa otak sangat berat. langsung tak boleh fikir, jangan cakap nak menangis, air mata pun tak keluar. ajaib tak? HAHA. dah macam macam buat, and finally farysa decide nak keluar shopping on friday sebab tu memang akan buat farysa happy. but sangat-lah lucky bila ayah farysa cakap dia confirm nak pergi melaka. so, on thursday night kitorang terus pergi and stay dekat hotel equatorial. first night farysa mintak nak jalan jalan round melaka ( gaya macam pelancong asing tak pernah pergi melaka) *wink. then, second day, ayah ada tournament bowling dekat mitc. dari tengah hari till maghrib jugak farysa temankan ayah, and that night kitorang lepak dataran pahlawan kejap. the next day was the lovely one. kitorang shopping dari pagi sampai petang. YEAY! this was so superb bila dapat shopping without keluarkan duit sendiri ( sounds macam i used my own money shopping before ni kan). layan sudah. okey, cukup!

hey, farysa sangat happy sekarang. treatment tu sangat berkesan. biar habis duit asalkan hati gembira.
AMARAN! sila jangan ikut statement di atas.

so, for those yang rasa otak berserabut, buat ja apa yang korang rasa dapat released-kan tension tu. tapi tengok tengok la jugak benda apa yang korang nak buat, jangan bunuh diri sudah. tak semestinya tempat yang sunyi dan tenang boleh released tension tu tapi kalau yang jenis melalak karok tu, silakan-lah melalak. then, korang balik tidur. the next morning, insyallah korang boleh fikir cara terbaik untuk solve that problem. tak perlu susah payah bunuh diri, terjun bangunan. bukan setakat mati, dosa pun dapat.

sila layan muka yang sangat happy sekarang


I LOVE YOU..DAD!

7 comments:

joegrimjow said... REPLY

masalah akan sentiasa datang wlpon kite lari jauh2

miss hav0c said... REPLY

sila kejar masalah haha.jangan lari dari masalah, tp jangan dikejar itu masalah

Kapten said... REPLY

release tensen dengan main blog ler :P




Latest: Santai Ahad: Mandarin Oriental

Hot!: Ciri Wanita Idaman Lelaki

yott said... REPLY

selagi bernama manusia
selagi tu sntasa ada maslah

meo188 said... REPLY

comelnye posing mcm tue... :)

QaRaMi HasHim said... REPLY

kita tak leh lari dari masalah, cume kita kena bijak tangani masalah...

btw, singgahlah blog terbaru saya..
http://malaysianhotblog.blogspot.com

saya memerlukan sokongan anda semua.

be my follower k...

petite said... REPLY

pergh.. nmpk gayanye ko da beli anak tudung yg ko idam2 kan. hehee.. lawa2. ak suka. black n white. :D

Post a Comment