Tuesday, May 4, 2010

♥mak zaman moden

zaman sekarang dah berubah kan. cuba korang pejam mata bayang zaman dulu kala, internet pun tak wujud. kalau tengok mak mak yang dah beranak pinak, banyak duduk rumah pakai kain batik, bedak sejuk. tapi sekarang dah lain kan? orang cakap sekarang zaman teknologi canggih, so, semua kena canggih. tapi ni bukan topik yang farysa nak cerita. ala, macam biasa, mukadimah awal mesti kena terpesong supaya nanti entri jadi panjang.

sebenarnya farysa sangat-lah jealous dengan mak mak zaman sekarang. even dah kahwin, ada anak, makin lawa, bahagia. best kan? dulu kalau tengok blogger pun selalunya remaja tak pun yang single tapi sekarang dah ramai yang kahwin, ada anak. REDMUMMY pun boleh dijadikan contoh. cuba korang baca entri diorang, walaupun just berkisar tentang anak anak, tapi comel sangat. farysa selalu baca entri entri diorang sebab suka sangat baca cerita gelagat anak diorang. ada yang nakal, manja, happy-go-lucky. bukankah sangat comel bila dibandingkan dengan gelagat teenagers. kadang kadang ada jugak yang romantik, tulis puisi untuk suami, tak pun cerita pasal surprise yang diorang buat untuk suami. time tu memang bulu roma kegatalan farysa menegak nak kahwin. hahaha.

sekarang berlambak contest yang dianjurkan. kalau contest untuk baby or yang ada kaitan dengan anak anak mesti farysa gedik tengok. cuba korang sendiri tengok contest tu, comel kan tengok muka baby yang innocent, putih suci. before lagi panjang, ni antara blog blog yang farysa followed but farysa tak letak semua akibat kemalasan melanda.






tapi persoalan farysa, perlukah budak budak dekat luar sana yang tengah hangat bercinta nak tulis berbagai bagai dalam blog yang dia tengah hangat bercinta macam tak hengat dunia? yea, its your blog tapi perlukah every entri nak tulis LOVE YOU HUBBY. oh, rasa sangat annoying pulak. bukan kes jealous, farysa sendiri pun bahagia tapi rasanya tak perlu nak over dari orang yang dah kahwin.

12 comments:

zaza said... REPLY

yup 100% agreed..
bkn ape, org len pun ade pasangan msg2..
tp xde la smpai every single entry nk kena ada kaitan dgn bf diorg..

yea, xslh utk korg tulis psl pasangan korg.. tp agak2 la jg.. xrasa malu ke if one day, that guy tinggl uols mcm smpah..

bukan doa,
tp kadang2 tu zaza baca pun geli..huh

AISHA SAAD said... REPLY

errkkk?
terasa sikett!!
tapi takk lahh over gilaa.
kdg2 jaa. bolehh tak??

betoll jugakk kdg2 annoyink jugakk, tapi what to do kan, dah e2 cara dieorng, layan kan ajelahhh.

farysa said... REPLY

aisha
sorry kalau terasa but xslh pn kalo u nk cite
sbb it shows how much u love him kn
tp if every entry u nk tulis i rse quite annoying skit
hehe

NARDtheNERD said... REPLY

betul tu dear~..
i pun tak berapa suke baca pasal pasangan belum kawen ni.
=))

╚► capital S hana ◄╗ said... REPLY

wuu~
once ira cmtu gak .
tp xde la slalu sgt .
skunk lagi la xde ~

Farid Fernandez said... REPLY

reddmummy xpernah dengar











red carpet tahu la..........



>>______________<<

LUKISAN PENA said... REPLY

kadang2 lihat orang yang dah kawin biasa jer berbanding couple yang masih panas nih..

pelik-pelik....

mari0sy said... REPLY

Salam Kenal Dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ada waktu jangan lupa mampir ya???

salam blogger ketapang

zAzZa said... REPLY

setuju sgt!
mmg xslh nk tlis psl hubby, bf,or ape2 yg diorg duk pggil tp jgn over la..xkn la every entri nk ckp psl bf kot..
geli rase bile baca ayt2 jiwang yg duk memuja bf diorg tu..huhu~

papabear said... REPLY

biarlah apa mereka nak tulis walaupun kalau setiap entry cerita tu jer memang ler membosankan hahahah...

nn said... REPLY

saya tak buat macam budak2 tu tapi for me, nanti-nanti diorang sedar lah tu lagi2 kalau dah terbaca entry camni. hehe

but.. ada exception kot for people yang memang buat blog for their significant other. :)

Natasha said... REPLY

yesss kak tash setuju...sebab hubby yang dorg duk panggil hubby tuh belum tentu pun dorg merasa jadikan hubby walaupun seminit....

sangat setuju dgn zaza... bercinta bagai nak rak..putus pas tuh tulis macam2 smaph seranah kat alam blog..wat malu kaum ppuan jer

boleh nak cerita, nak tunjukan penghargaan dan kasih sayang tapi tak payahlah cara cerita mengalahkan org yg duduk sebumbung tido sekatil.....

Post a Comment