Tuesday, April 13, 2010

♥rahsia ladies

kali ni farysa nak kongsi rahsia ladies pulak dengan korang. macam macam rahsia yang di-revealed-kan. jom baca :
  • Salah satu kegemaran orang perempuan ialah salin resepi, fotostat resepi dan hafal resepi. Dan salah satu ketidakgemaran orang perempuan ialah masak ikut resepi! salin bagai nak rak tapi last last masak sesuka hati je.
  • Menurut satu kajian; kebanyakan wanita kan berkata, tengok anak orang teringat anak kita. Dan menurut satu kajian lagi; kebanyakan lelaki akan berkata, tengok bini orang terlupa bini kita!
  • Selangkah lelaki sama dengan tiga langkah orang perempuan bila berjalan tapi tiga langkah orang lelaki akan menjadi satu langkah orang perempua bila dia orang nampak ada jualan besar-besaran!
  • Wanita memang pemurah… sebab itu diaorang bermurah hati tabur duit kat shopping complex tiap-tiap minggu!
  • Orang perempuan tidak akan menjadi perempuan yang baik sekiranya dia tak tahu… tarik muncung empat, lima depa time merajuk! Sekali pandang lipstik kat bibir perempuan tu sama sahaja warna merah, tapi dua kali pandang warna tu sebenarnya tak sama; ada merah ros, mera h sirap, merah hati, merah darah dan duit merah!
  • Menurut satu kajian, 99.9 peratus punca pergaduhan suami isteri adalah berpunca daripada isteri. Dan satu lagi kajian, 99.9 peratus punca pendapatan suami isteri adalah berpunca daripada suami!
  • Antara orang yang disayangi wanita dalam dunia ini ialah suaminya dan tauke shopping complexnya! 
  • Binatang yang suka berlenggang dan tak berhenti-henti bersembang ketika berjalan ialah itik. Manusia yang suka berlenggang dan tak berhenti-henti bersembang ketika apa saja ialah per… per… !
  • Wanita sanggup mengeluarkan berpuluh ringgit untuk beli alat make up dan mereka juga tergamak habiskan duit untuk membeli pencuci make up. Nampak sangat merekalah satu-satunya makhluk di muka bumi ini yang suka sangat buang duit beli alat make up!
  • Orang perempuan akan membelek muka di cermin sekurang-kurangnya tiga kali sebelum ke tempat kerja, enam kali semasa kerja dan tiga kali pula selepas balik kerja dengan mengambil masa kira-kira setengah jam setiap kali. Ini bererti selama enam jam sehari orang perempuan buat kerja tak berfaedah-tengok muka sendiri!
  • Menurut satu kajian, jumlah wanita memakai cermin mata adalah tiga kali ganda dibandingkan dengan lelaki. Ini adalah kerana mata wanita mudah rabun sebab mereka memang mudah rambang mata!
  • Tempat yang selalu menjadi tarikan kepada wanita ialah shopping complex, pasar malam, pasar sehari dan pasar tani. Ini sekali lagi menunjukkan wanita memang suka menghabiskan duit!
  • Seorang lelaki yang beragama Islam dibenarkan untuk berkahwin empat. Jika semua lelaki yang ada di Malaysia ni, tak kira yang tua ataupun yang muda berkahwin empat, kaum wanita tetap tak boleh lari dari kes mengumpat.
  • Menjelang bulan puasa, rata-rata orang perempuan akan mengurangkan kekerapan bercakap dan menambah kekerapan membeli-belah!
  • Orang perempuan memang mudah kecil hati. Dalam sehari sekurang- kurangnya lima enam kali mereka berkecil hati. Jika ini berterusan selama beberapa tahun tak mustahil lama-lama orang perempuan akan kehabisan hati!
  • Wanita telah diiktiraf sebagai kaum yang paling bijak terutama dalam hal berbelanja!
  • Kebanyakan perempuan akan cari kawan bila nak makan, tapi mereka jarang benar keluar belanja kawan makan! ( tetapi lebih banyak dilihat perempuan yang belanja kawan mereka berbanding lelaki )
  • Menurut satu perangkaan, gigi orang perempuan tidak boleh bertahan lama. Paling lama cuma sampai umur 50 saja. Selepas itu orang perempuan cuma tinggal gusi. Ini adalah kesan kuat bercakap ketika muda.
  • Sejenis burung yang boleh terbang sepanjang hari tanpa megibaskan kedua-dua sayapnya dikenali sebagai albatross. Sejenis manusia yang boleh bercakap sepanjang hari tanpa henti-henti dikenali sebagai…
  • Salah satu kegemaran orang perempuan ialah menyimpan kuku panjang. Kalau dihimpun dan dicantumkan kuku-kuku orang perempuan seluruh Malaysia, ianya sama panjang dengan jambatan Pulau Pinang!
  • Hampir kesemua wanita memang suka memakai kasut bertumit tinggi. Kebiasaannya paling tinggi tumit kasut seorang wanita ialah 10 cm. Jika semua kaum wanita di Malaysia, ini termasuklah Sabah dan Sarawak memakai kasut yang tumitnya setinggi 10 cm, tumit-tumit kasut itu kalau dikumpulkan cukup untuk dibuat sup untuk seluruh rakyat Malaysia, tak kira lelaki ataupun perempuan!

sumber :isuhangat

11 comments:

nanad said... REPLY

aha..wanita memang hebat ;)

POSH76 said... REPLY

tang resepi tu mmg ngaku sgt especially kalu ada guess nak dtg umah...gelupur bukak tenet or file resepi hehe

tp i tak suker simpan kuku panjang...goliden eeee

MiSs TOrA said... REPLY

hehe suka n3 awk sgt ;p btol sume yg awk tulis itu ;p tp x puas ati bila lelaki tgk pompuan len lupa abes isteri drg adei..mmg meyakitkn ;p

toblerone said... REPLY

idop wanita!!haaa

Nathaniel R. Johnson said... REPLY

LOL....

aneszailani said... REPLY

golongan wanita mmg superb!!
suka suka suka.. =)

Yatre Hayati said... REPLY

aiyak !!! nak gigi ada sampai 60 tahun..tamaw tinggal gusi jer..

lawk la entry ni..suka2..

M. Faiz Syahmi said... REPLY

aku suka yg ni.
xtau knapa menarik minat aku.
ahha.

Menurut satu perangkaan, gigi orang perempuan tidak boleh bertahan lama. Paling lama cuma sampai umur 50 saja. Selepas itu orang perempuan cuma tinggal gusi. Ini adalah kesan kuat bercakap ketika muda.

fatint said... REPLY

hampir betul kebanyakannya..
biasalah..wanita :D

aMoR said... REPLY

aq suka ler tang coHrus nieh

Dan menurut satu kajian lagi; kebanyakan lelaki akan berkata, 'tengok bini orang terlupa bini kita"!

farysa said... REPLY

lelaki semuanya suka part 'tengok bini orang terlupa bini kita'
memang dh kene tepat kat btg hidung dh kn
;p

Post a Comment