Wednesday, April 14, 2010

♥jenis jenis bag

x
jari jemari letih tergedik gedik atas keyboard dari malam sampai ke subuh. kejap lagi muncul pulak rupa paras matahari, tapi mata seolah olah tak reti nak tidur. macam ade something dalam mind ni tapi satu clue pun farysa tak dapat cari. kalau la shopping complex bukak pagi pagi, memang farysa terus pegi lepak, tak payah terkedip kedip mata depan lappy sampai naik power yang tak pernah pernah naik selama 19tahun ni.
disebabkan shopping complex belum bukak, orang orang yang keje dekat dalam tu pun still terbongkang tidur, jom farysa kenalkan jenis jenis bag dekat korang.

HOBO BAG
  • hobo bag usually comes with large and defined by a crescent shape.
  • have a very lady like style and design
TOTE BAG
  • sometimes known as carry bag
  • very popular and casual 
  • may hold numerous belongings
CLUTCHES
  • intended to be carried in the hand ; have no handle
  • usually used during evening events, dressy occasions or other formal
  • comes with a very chick - like look small purse

SATCHEL BAG


  • have one or two large straps
DUFFEL BAG
  • often used during travelling
  • have large compartments
BACKPACK


  • often seen carried by students
SLINGBAG
  • have one or two straps that goes over one shoulder
WRISLET
  • just like clutches but it have tenuous strap
  • small compartments for ( coins, handphone )
BRIEFCASE
  • perfect for busy men or women who are working in an office
  • have compartments which only fits files, papers, notebooks

ohh, terlalu lama tak speaking dalam blog. amik la explanation dalam bi.

sumber gambar : google

8 comments:

azizan4444 said... REPLY

beshnya klu ley pakai hanbag.mcm awek plk.hahaha

windi said... REPLY

cantik2nya handbag...geram.

cikTi said... REPLY

CIKTI SUKA BEG YG XBERAT,.,

KALO YG BERAT,MEMANG CARIK NAHAS LA.,.

SENGET SEBELAH BAHU..

NARDtheNERD said... REPLY

i suka handbag besar2..bleh sumbat bagai bagai..=))

shazika said... REPLY

apa la zizan nih..nk pakai beg jgk hahaha

MiSs TOrA said... REPLY

suka bag itulah wanita ;-)
skrg minat slinbag lak hehe

eikasyaza said... REPLY

i love handbag.. go crazy 4 it..hehe

Hana Picca said... REPLY

dulu, sangat gilez kumpul pelbagai jenis handbeg..tp sejak kebelakangan ni , prefer bawa backpack..sungguhpun 'kurang ' nampak elegan, tp dek gara2 kes kena ragut , alahai,seram nak kelek handbeg selalu..huhu

Post a Comment