Thursday, April 29, 2010

♥ lelaki ini

20 tahun belum cukup untuk mengumpul pelbagai pengalaman. tapi selama 20 tahun hidup, mungkin sedikit sebanyak boleh tahu ciri ciri lelaki yang tidak layak untuk dijadikan teman hidup. lelaki dikurniakan untuk menjaga wanita bukan merosakkannya. sayang dan cinta bukan alasan untuk meminta sesuatu yang belun menjadi milik. berapa tahun bermadu kasih bukan ukuran kebahagiaan. berapa lama pun berkasih bukanlah jaminan kekalnya hubungan. ego dimilki oleh semua, namun ego boleh dikawal dengan fikiran. sudah! sudah! farysa mengarut. lets see ciri ciri itu :

1. ego sehingga tidak mampu mengaku kesalahan sendiri malah sentiasa ulangi kesalahan itu.
2. cemburu memang tanda sayang! tapi cemburu yang keterlaluan atau tidak kenal tempat bukanlah cemburu sebenar benarnya.
3. pertuturan yang manis memang mudah melenturkan hati wanita. bagi yang sedang bercinta, bezakan kata kata pasangan sewaktu korang dalam situasi ok dengan gaduh. ada kata kata kasar? maki hamun? semua tu boleh juga membawa kepada tindakan lain.
4. belaian yang berlebihan semata mata inginkan sesuatu yang sentiasa dijaga wanita.
5. kedekut namun bila diberikan sesuatu terlalu mudah menerima.
6. bila perlu dicari tapi bila tak perlu dibiarkan. maksudnya, kalau time dia nak minta pertolongan dia akan cari tapi time tak ada pape, dia tak cari.
7. sentiasa salahkan orang lain walaupun kesalahan tu memang sah sah salah dia.

aha, ciri ciri dekat atas tak semestinya tepat tapi kebanyakkan lelaki macam ni cuma mulut manis, cakap banyak tapi habuk pun tak ade. terlalu ramai lelaki yang kaburkan mata wanita dengan macam macam janji tapi cuba tengok kalau time bergaduh. masing masing boleh fikir semua tu. yes! perempuan memang lebih matang dari lelaki dan sebab itu jugalah perempuan tahu lelaki mana yang lebih layak untuk jaga diri mereka.

9 comments:

zaza said... REPLY

yess i sokong..
totally mcm tu la lelaki yg i jumpe nowdays...

M. Faiz Syahmi said... REPLY

hok.
sayang,
majoriti lelaki memang macam tu.
aku x dpt nak nafikan.

PENCUCI JɅMBɅN™ said... REPLY

nak kata semua laki macam tu susah gak.. nak kena buak kaji selidik nie baru boleh buat statement.

Tapi masalahnya bila lelaki tu terlalu baik perempuan ambil kesempatan,
dan bila lelaki itu keterlaluan perempuan kata macam setan.

apa-apapun pandai-pandailah jaga diri..

Kapten said... REPLY

aku ler salah seorangnya :)



... Kantoi Aku Meminati Seseorang (II) ...

waniey..... said... REPLY

betul tu...laki ni mcm2 perangai

farysa said... REPLY

farysa buat entri ni time emo
tak sangka pulak ramai cakap betol
hihi
thanks people
memang syg korang-lah!

Mis1 said... REPLY

Salam........
Dalam dunia ni pelbagai ragam,pelbagai pembawaan n pelbagai situasi.........tapi semua tu hanya igauan duniawi. Saya tidak nafikan lelaki mcm tu, memang wujud. Tetapi bukan semua dan jangan kata bulat-bulat "LELAKI" cian kaum lelaki yg bukan mcm tu. Betul tak...? Manusia (L/P)sama je gayanya,ada yg ikutan lurus dan ada yg bengkok.....Semoga kita bukan dalam golongan yg bengkok tu.....

Mario said... REPLY

uikkk....buat n3 time emo...ekeke ptt arr...

syakey said... REPLY

ramai laki camtu
bosan,muak =.=


huhu :D

Post a Comment