Tuesday, April 27, 2010

♥first day in iium doing short semester

finally, farysa dapat jugak register on 24th haritu, and on 26th pagi farysa terus balik uia. i thought everything will be fine tapi mahallah ada problem. sangat sakit hati bila i need to drop barang barang yang berlambak dekat tempat parking motor centu ja. kenapa parking motor? sebab tempat paling bahaya la sebenarnya tempat paling selamat. HAHA. because of mahallah jugak la, farysa terpaksa ulang alik dari mahallah aminah ke centre sampai 3x. sungguh letih. berjalan ok bukan naik kereta. once bila mak cik dekat mahallah cakap farysa cuma boleh stay dekat blok J and my room tingkat 5, i said : ______!! so, farysa fikir baik farysa duduk bilik yang boleh buat hidup farysa bahagia. and i want to be alone for this semester.
after selesai isi form, bayar duit bilik, terus farysa called syafiqah. she save my life. kalau tak memang sampai malam farysa kena ulang alik bawak barang pulak. oh gosh! kenapa la farysa tak rasa nak mintak kereta datang sini. please imagine, farysa only wearing selipar and kaki tetap melecet jugak. thanks so munchy kepada shafiqah, shafeena, and also najihah sebab tolong farysa angkut barang barang. and now, everything dah settled. farysa dah dapat bilik yang maybe ramai yang terasa nak duduk sini but i tell you guys, tak payah membazir. sangat sangat buang duit and i dont think it worth.




ignore bilik yang semak tu sebab tadi farysa dah terlambat pergi kelas.my first day ke kelas dengan badan yang gila letih. and perlu berjalan around 30minit nak pergi kelas. bilik dah dapat yang best tapi i still have to walk, serius memang boleh slim kalau semua ni jadi time long semester. sangat syukur sekarang ni short semester. apa yang best dengan elite room? ada aircond, bilik yang sangat sangat memberikan privacy, toilet sendiri, senang cakap semuanya milik anda sendiri. ramai tanya kenapa tak ambil yang ada tv and peti sejuk. the secret is, i need to pay for the electric. they give us one card, its like our IC card, and kad tu kita kena topup. kalau tak memang duduk dalam gelap. kalau macam ni anak jutawan pun boleh bankrupt! memang sangat menyesal. i can only take this as a lesson. bagus tabur duit beribu ribu shopping dari bayar bilik ni. grrrrrr!

16 comments:

KaiZeN SHiNoBi said... REPLY

erk? yang g amek bilik elite tuh pehal? hehehe

sy dak iium gak, tapi terasa gak nak amek.. tapi dah tau x berbaloi, better sewa luar(kalau ade kenderaan) ngehahahahaha

dari dojo klasik
kaizen shinobi (o.O)y
http://kai2en.blogspot.com

~ ReD ~ said... REPLY

heheeh..exercise..

huiihhh..kalau tabur duit buat shopping, mana kan mahu dpt rumahnya??? hehe

♥ juhairah ♥ said... REPLY

yang, brape sewa blk ni? eee best gila.. haha.. jue duk asiah je. ni yg blakang ruqayyah tu ke?

BezBuddy said... REPLY

iium tu stand for what?betsla blik ad aircond..hehe

farysa said... REPLY

jue,
510/per month tp kalau jue nk yg ade tv n peti sejuk tu 600.

bezbuddy,
iium stands for international islamic university malaysia la.

♥ juhairah ♥ said... REPLY

mak aiiihhh... baik u spend g shopping. tidakkk!! haha i x sangguppp.. heee

kenwooi said... REPLY

makes me miss studying in uni =)

/Dayah//Nurul/ said... REPLY

waw. lawa bilik..budak uia cam kaya-kaya je. ada arcond dah dikira selesa. tp agak2 bajetlah

mimi said... REPLY

salam...

mimi baru siap banner...
kalau sudi tuan umah nak pasang disini...di header...mimi amat berbesar hati dan terima kasih...

http://img185.imageshack.us/img185/522/mimipunyer.png

itu alamat banner mimi..thanks...kalau sudi..

tehr said... REPLY

mahal nye bilik...
baik buat isi motor...

Kapten said... REPLY

smart giler bbilik
lg smart dr bilik aku
mahal ker? ker mahal lg aku menyewa ni. hehe



Entri terbaru:
BAGUS JUGAK ADA ADIK PEREMPUAN

s h e e said... REPLY

dear...cantiknyew bilik...i terbace u state the cost...510 per month...OMG...mahalnyew...huhuh...boleh sewa apartment kt kajang ni satu umah...

akmar said... REPLY

did u mention shafeena? is it shafeena azly? klu btol then, i know her. she's my ex roomate. so, u stay kt bilik elite? OMG! mahal gler, baek sewa umh. even ade aircond pun i dont think its worth it. kesian u first day da jd cmtu.

farysa said... REPLY

akmar,
yup
shafeena azly
die la tlg i pstu jea ngn shafikah
klo x mmg xterangkut brg2 i
hehe

a'a
mmg xworth lgsg
nxt sem pn i nk apply room biasa je

Veradisia said... REPLY

Salam. Kalau untuk students CFS, boleh ambil ke bilik elite ni? Bilik ni ada di smua hostel atau hanya di hostel yang tertentu sahaja?

farysa said... REPLY

@Veradisia
taksure la bole ke tak
better pegi tnya mahallah office dkt ruqayyah..
bilik tu cuma ada djt ruqayyah je ;-)

Post a Comment