Saturday, March 6, 2010

♥tips memikat lelaki macho atau lelaki alim

first thing first, layakkah farysa nak bercakap. tapi takpe, cuma sekadar tips. penghargaan diberikan kepada nadia aqila sebab bagi idea untuk tidak terus menerus biar belog ni bersawang. sebelum memilih memana berkenan, korang kene cerminkan diri depan cermin yang berkilat dulu. jangan main semua nak dikebas. tapi kalau memang korang leh kebas semua jenis memang farysa tabik spring.
lets see tips untuk korang pikat laki laki yang dikatakan macho. before tu, pe sebenarnye maksud macho bagi korang? is it dari segi body yang memang perghhhh or muka yang handsome? lain orang lain pandangan.so, biar farysa teruskan kepada tips walaupun sebenarnye farysa baru sekali berjaya pikat lelaki macho. yang lain semuanya terlepas dikebas orang lain. tips tips adalah seperti di bawah :

1. anda seorang perempuan, so kurangkan kegedikan sebab lelaki macho tak perlukan perempuan gedik.HARAP MAKLUM!
2.berjiwa lembut, berseni or berperwatakan lembut dapat mencairkan hati lelaki macho.
3.wajah menarik bukan jawapan untuk memikat lelaki macho. tapi air muka yang lembut dan manis sebenarnye yang memikat hati lelaki macho.
4.menjaga keterampilan supaya jangan terlalu "old fashion".
5.jadilah diri sendiri sewaktu berhadapan dengan mereka.

INGAT! "lelaki macho bukan hanya untuk perempuan yang cantik dan seksi"



5 tips untuk memikat lelaki macho dan kini 5 tips lagi untuk memikat lelaki alim. tips tips adalah seperti di bawah:

1.lindungi atau menutup aurah anda mengikut Islam. pastikan menutup dengan niat yang betul.
2.berjiwa lembut dan berhati bersih.
3.menjaga adab dan tatasusila ketika bersama dengan bukan muhrim.maknanya korang takde nak keluar dengan lelaki lelaki yang bukan muhrim sesuka hati korang.
4.mempunyai latar belakang family yang beragama dan beriman.maksudnya bukan kalau tak beragama atau beriman tak layak tapi mengikut Islam, ciri ciri calon isteri mestilah mempunyai latar belakang agama yang baik.(lebih kurang macam ni la).so,lelaki alim lebih cenderung untuk memilih perempuan dari kalangan yang ada family background kuat agama.
5.jadilah diri sendiri bukan berpura pura menjadi perempuan solehah.

INGAT!"lelaki baik untuk wanita baik dan lelaki yang tidak baik untuk wanita yang tidak baik"

 kesimpulannya, jodoh semua di tangan Allah. kita hanya merancang dan berdoa.tips ni sumber dari kepala otak farysa sendiri. ada yang betol ada yang farysa hentam sekadar suka suka.kalau korang nak buat, dipersilakan, kalau tak nak,jadikan entri ni sebagai light reading anda. haha.

AMARAN! kalau hati tak dapat menerima seseorang jangan korang gedik nak layan. cakap tak nak and blah. jangan sesekali bagi harapan sebab tu hanya mengundang masalah besar.lagi satu,hindari sifat hangat hangat taik ayam. jangan korang cakap lain tapi buat lain. oh, tersangatlah annoying!

14 comments:

Fahim 'n Alin said... REPLY

seb bek aku pon laki, baru nk gune tips2 ni..hehe

amie said... REPLY

tips untuk pikat pompuan tade ke?
kekeke..
tanaktankk..
adoii ampun dak gedik..

farysa said... REPLY

amie,
bdk gedik mne plak nih?

Riesna Zasly said... REPLY

nice info...

nak pi tebar jala pikat la ni

maknanyer kenyit mata pun tak leh la ya... KEDIP2 MATA LEH? hehe

amie said... REPLY

cewek gue lah..
kekke

ayien said... REPLY

thankz pada tip itu..
sgt membantu ;))

Afnie Roslan said... REPLY

terbaeeekkkkkk

Pieka Pieka said... REPLY

eloo.. blogwalking ja mula2.. tp entri2 kat sni syok lak..

btw, salam perkenalan.. ^^

nak tanya gak.. caner nak bezakan yang alim bebenar ngn yg alim sup bunjut.. kejap timbol kejap tenggelam.. kihkihkih.. ^^

petite said... REPLY

pergh!!! yg amaran tuh ak tau kat sape. hehehe.. :p

Nip said... REPLY

tp kn......
kdg2 ade laki yg x baek tp dpt pompuan baek n sbliknya..

aku zaty said... REPLY

hee~
sedang berusaha menjadi lebih baik..
=)

enyheartsdiamond said... REPLY

apa2 pun..be urself untuk tekel2 ni :)

ikhlaskahaku said... REPLY

Nip said...
tp kn......
kdg2 ade laki yg x baek tp dpt pompuan baek n sbliknya..
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

insyaAllah Allah ade susunan Die sendiri... kadang2 kite tak perasan ape yang kita lalui sebenarnye yang baik untuk kite walaupon rasenye berat dan bukan untuk kite. siapalah kite untuk menilai orang..pandangan mata kasar kite tak same dengan pandangan Allah.ape pon, janji Allah tetap janji, kalu macam tu die cakap, maknenye camtu la jugak.. tak pernah berubah.die Maha Adil..kalau dah jadi terbalik.. ingatlah 'all good things comes to those who wait'
tapi bukan wait saje2, ingatkat Allah dan muhasabah.


firman Allah s.w.t yang bermaksud:
" dan mungkin kamu tak suka kepada sesuatu padahal ia baik untuk kamu.. dan mungkin kamu suka kepada sesuatu padahal ia tidak baik untuk kamu. Ketahuilah Allah itu Maha Mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui"
(surah al- Baqarah : 216)

Anonymous said... REPLY

sukar sgguh ak nk pikat laki alim..haha

Post a Comment