Monday, March 15, 2010

♥perempuan menyampahkan apabila ...

perempuan sesama perempuan tak pernah lari dari masalah. perempuan sesama perempuan boleh merasai benda yang sama sebab mereka punya jiwa yang sama. tapi perempuan kadang kala butakan hati dan sanggup buat benda benda yang menyakitkan hati kaum sejenis. bila cakap perempuan je, tak semua ade perangai sama. ada yang menyampahkan, ada yang menyeronokkan.


banyak jugak benda yang membuatkan perempuan menyampah dengan perempuan:

1. gedik tak mengenal tempat
2. mempergunakan orang untuk kebaikan sendiri (contoh:kalau exam,si dia akan pergi kepada si A tapi untuk have fun si dia akan pergi kepada si B)
3.berlagak baik (contoh:pergaduhan antara 2 teman dan die berada di tengah yang mana dikatakan baik sebab tak gaduh tapi di belakang lain yang jadi)
4.tikam belakang teman sendiri
5.cepat jealous atas apa yang dimiliki perempuan lain
6. suka merampas hak orang lain
7.cakap tak serupa bikin (contoh:dengan confirm-nya cakap tak akan buat tapi dalam diam tetap buat jugak benda tu)
7.suka menunjuk dengan apa yang dimiliki
8.cuba meniru untuk menjadi orang lain
9.tak menjaga adab di tempat tempat tertentu (contoh:gelak kuat kuat dalam kelas macam kat pasar malam)
10.suka jaga tepi kain orang (contoh:sibuk intai mesej orang)
11.seksi tak kena tempat

11 perkara di atas amat annoying-kan farysa tapi sebenarnye masing masing ade tahap tahap yang berbeza yang membuatkan diorang annoying. even memiliki perkara di atas tak semestinya membuatkan seseorang tu begitu meng-annoying-kan.asalkan tahu jaga tingkah anda, anda pasti disukai orang.

perkara yang membuatkan perempuan sesama perempuan happy / seronok?:

1.memahami jiwa masing masing
2.suka tolong menolong 
3.teman yang boleh dibawa ke mana mana even ke tempat tidur ;p
4.tak banyak songeh

oh, farysa dah tak dapat nak list down. kalau ade yang terasa nak tambah, letakkan di bahagian komen.


sumber gambar: pak cik google

13 comments:

Fakhrur Razi said... REPLY

ahahah pasnih tlis plop bila perempuan menyampahkan lelaki xD

miss lolly a.k.a luvfareda said... REPLY

setujuuuuuuuuuuuu 145% !!!!!!!!

Luffy said... REPLY

bahaya gak perempuan ni

Anem arnamee said... REPLY

Salam fa..:)

no 3, 4 tu ramai giler jumpa da.
huhu.sokong Fakhrur razi.:)

sugar said... REPLY

betol apa yang awak cakap.
antara perempuan tu pon nak jeles2.haih.tak paham betol.

petite said... REPLY

btul2, tp point tuh ada gak yg terkena kat ak tuh. pergh. pedih2. :(

noor afzan said... REPLY

betul2..
memang naik nyampah..

shawlscandals said... REPLY

shawls cntik2...hrga xlbih rm 12...jom..innerscarf pn ade

Pieka Pieka said... REPLY

hehe~ assalammm... sy dtg nak gtow awak menang beautiful blogger award.. ada kat blog sy.. tahniahhh~

mountop said... REPLY

bnyaknye masalah pompuan...

pijoe said... REPLY

Dekat bile ade keperluan.. Da dpt tgal g kat org len.. Isk2

Helmi Razali said... REPLY

perempuan oh, perempuan.
ta[i kalau kamu nak tahu, lelaki pun sama je. ada je lelaki yang macamtu.

Eryati said... REPLY

xsuka bla perempuan juga rampas hak perempuan....

Post a Comment