Tuesday, February 23, 2010

♥perlukah emotional

sila angkat tangan dan kaki jika anda rasa anda ada hati.
angkat! angkat!
tajuk untuk hari ni sesuai untuk semua peringkat umur.so,semua orang dijemput untuk baca. pertama sekali, kenapa manusia akan alami detik detik emotional? kenapa dan mengapa? kedua,baguskah emotional untuk kesihatan badan, otak dan mental? ketiga, bagaimana cara nak elakkan dari menghidapi penyakit emotional? kebiasaannya emotional di-relate-kan dengan perempuan. sikit sikit emo. lepas tu mesti relate pulak dengan datang bulan. apa korang ingat bila datang bulan je mesti emo? salah oke!
perempuan kalau emo selalunya lebih suka duduk sorang sorang, shopping, makan, ekspresikan perasaan emo dalam bentuk puisi or lukisan or pape la yang berseni. kalau nak tanya sesiapa yang tak pernah terasa emo, rasanya tak mungkin ada yang tak pernah rasa. masing masing ada hati dan perasaan yang berlainan. cuba kalau ada laki yang tengah emo, mesti korang takut nak tegur tapi bila perempuan yang emo, ada ja korang nak cakap kan.
kalau kawan korang cakap something yang merobek jiwa raga korang, mesti on the spot korang jadi emo. terasa nak bagi contoh tapi takut pulak kalau ada yang terasa. yes! korang mesti fikir farysa tengah dilema emo sekarang. haha. korang memang pandai. tapi tak salah kalau alami setelah bertahan selama setahun dua.

cara untuk elakkan dari terus terusan emo:
1. korang ambil wudu' takpun solat, baca quran. ( ni kira paling the BEST)
2. abaikan dan terus blah dari tempat tu.
3. sibukkan diri dengan benda lain.
4.cari teman rapat dan cerita masalah tu.
5. lepaskan satu tumbukan ke arah orang tu. haha.(x

selalunya orang putus cinta la yang emo sangat sangat. kalau terputus cinta di tengah jalan, korang jadikan tu sebagai experience untuk hidup di masa depan. lagipun kalau bercinta sampai tak ingat dunia tak semestinya confirm tu jodoh korang.
lagi satu kalau korang ada kawan yang mulut jenis takde insurans. korang cuma perlu jadi tegas dan bersabar. selagi boleh, lebih baik bersabar. kalau tak boleh, cuba cakap dengan nada yang baik yang tak timbulkan pergaduhan. sebabnya kalau perempuan gaduh mesti nak tarik tarik rambut. haha. kawan spesies ni memang ramai sekarang. selagi hidup, tak mungkin kita boleh elak jumpa dengan diorang ni.

12 comments:

Fauzan Abdullah said... REPLY

xpax for u :)

Fida Jai OWN said... REPLY

fuhuuu .. dusshhh2 . nyah aku dari sini *emo ddn diri sndiri

btw , emo selalu buat gadis jadi cute . hehehe

Akif Mazlan said... REPLY

yang paling best caranya,
cari muka owg dan tumbuk,,
hahaha

Nadia Aqila said... REPLY

o klu aku, aku pilih no.4 sbb jiwa aku ni kdg2 nakal sikit. aku suke kcu org time emo, pastu nk kecoh2.

tp no 1 ngn 2 tu aku akan cuba pratikkan ah dr skrg InsyaAllah.

bagus bagus ko ckp pasal bnda ni. boleh aku baca slalu.

mana tau lpas ni ko kasik tips pikat lelaki macho dan alim ke an? hehehehhe gurau ah. ko pun tau aku gurau an. ehehhe

Eyriqazz said... REPLY

gambar emo ke tu?tak nampak emo pun...hik3

Carl Samsudin said... REPLY

nice nice nice nice belog la!

Ms.Independant said... REPLY

tak ske rase emo!
nnti rase nak menyendiri je...
pastu sume keje takle wat!

♥S@R@♥ said... REPLY

Salam singgah : saya sedang dilanda EMO skang ni..emo dgn tempat keje..adei..

white eve said... REPLY

gmbar tuh sgguh cooooll....love it!

stylishboutique2u said... REPLY

dear sis,

jemput datang ke blog. baru aje upload shawls.. jgn lupe singgah ye sis?! ;)

meo188 said... REPLY

entri nie agak emosional... huhuhuhu


slm kenal! :)

~ ReD ~ said... REPLY

saya kalau emo, suka dok sensorang...layan perasaan jap..kasi tenang, pastu bari la bising balik..:D

Post a Comment