Friday, February 19, 2010

♥mencarut menjurus ke arah pencarutan

sebelum bermulanya pembebelan terbaru, sila refer kepada kamus dewan edisi yang korang suka. selepas itu, sila berikan root word atau kata akar bagi perkataan mencarut dan pencarutan. menurut kamus dewan edisi khas oleh prof. dr. farysa, mencarut berasal dari perkataan carut, begitu juga bagi pencarutan. oleh itu, konklusi yang boleh dibuat ke atas kedua perkataan ini adalah mereka berkongsi kata akar yang sama.
merujuk kepada tajuk di atas ( mencarut menjurus ke arah pencarutan ), mari sama sama kita senaraikan kata kata yang lazimnya digunakan oleh anak bangsa melayu.

1.babi
2.pukimak
3.haram jadah
4.sial

sila tambah dibahagian komen jika anda lebih expert dalam hal ini. adakah berkemungkinan blog farysa akan di-flagged? kalau confirm kena, anda juga tidak mungkin terlepas di sengaja flagged-kan oleh farysa. haha.

sebab sebab tercetusnya pencarutan :
1. untuk alami perasaan lega / puas hati.
2. untuk menunjukkan anda hebat dapat maki hamun orang.
3. untuk menambahkan perbendaharaan kata anda.
4. untuk melakukan amal jariah dengan memberi pahala kepada orang lain.
5. untuk menambah beratkan timbangan dosa anda.

nobody's perfect. hence, tak dinafikan semua orang terlepas dari maki hamun orang lain. cuma jangan terlalu taksub dengan pencarutan ni. sekali sekala mungkin boleh dimaafkan.


p/s: motif hanya disebabkan perasaan yang disimpan kejap sekejap menahan kentut dari terlepas.pffft!

9 comments:

misz_nierah said... REPLY

sy ade kwn ske mencarut. bile sy tanye nape slalu mencarut, die ckp die rase best. haih,pening kepala dgr jwpn die

GagaH@n cHenta said... REPLY

tercarut or mencarut??samer ker??
hurm ader ker tercarut yer???huhuh

farysa said... REPLY

gagah,
ade je tercarut tu klo u tak sengaja
kira ter- la tu
hahaha

Anonymous said... REPLY

jom rkn2 blog semua cari sumber income altenatif seumur hidup secara smpingn,dgn brmodal rm20 skali shj keuntungn 100% milik anda,tiada sebarang penipuan,anda jadi admin progaram rm20segera nie.lawati web ini...
http://www.rm20segera.com/?r=moneycash

BeMiE said... REPLY

adeh.. ngeri tul dgn perkatan2 mencarut ni.. huhu

Mr_aMAd said... REPLY

lama x mencarut.hehe

Riesna Zasly said... REPLY

ada gak yang terpencarut hehe

♥ Juju ♥ said... REPLY

CELCOM and LG smile for you

: : - LoLLy - : : said... REPLY

hi hi nice to meet you here, thanks for visited my blog. Xpax found !! :D

have a nice day !! :D

Post a Comment