Sunday, February 14, 2010

♥CONTEST "Aried,Romantik itu bukan MIMPI"

here is the next contest




boleh tak kalau farysa tukarkan nama aried kepada farysa? haha. mengikut incik aried, contest ni korang boleh ceritakan kisah ..... 

pengalaman anda bersama orang tersayang yang anda rasakan perkara paling romantik ANDA PERNAH LAKUKAN kepadanya.

atau

kongsikan pengalaman dari rakan-rakan atau family yang anda ketahui dan lihat

atau

perkara romantik yang kamu impikan dari seseorang

so? anda tak terasa nak join ke? dah pasti semua orang impikan benda yang romantik. sekeras dan sekayu hati anda, tak kan takde perasaan langsung. kan?
bagi farysa, farysa cuma nak ceritakan kisah yang ke 3, perkara romantik yang farysa impikan dari seseorang. dengan harapan orang yang sekeras sekayu ni akan faham. hahaha.

okey. jom start.

perkara yang paling paling romantik yang farysa harapkan semestinya time orang nak propose farysa.



 tak salah kan kalau harapkan kenangan yang paling happy terjadi. sebenarnye farysa nak someone tu tak terus straight to the point cakap nak propose. bagi yang sekeras sekayu ni, korang memang tak faham. so, let me elaborate a bit for you. maksud farysa dekat sini, farysa nak orang tu buat something yang surprise. contohnya, farysa sangat sangat nak kalau orang tu boleh buat macam amazing race tu, ada pit stop and everything. why not before nak propose tu, orang tu berusaha sikit bagi kenangan yang terbaek dalam hidup farysa. contoh condition yang farysa impikan,

si A nak propose si B dekat chillis tapi dia tak de la bagitau si B. so si A bawa si B ke KLCC. sampai je dekat sana, si A buat buat nak pergi toilet or any place. then, si A kol si B suruh pergi dekat kedai Dior dalam Isetan tu. bila si B pergi, salesgirl yang jaga situ bagi sampul surat letak clue. bila si B buka sampul, terteralah clue yang seterusnya. sampai la ke clue yang terakhir, tertera clue suruh pergi dekat restoran chillis. and here it is, bila si B sampai situ, si A dah terpacak tunggu depan kedai and die bagi another sampul yang berlainan warna yang mana tertulis dekat situ "would you marry me?". bila si B cakap yes! si A terus kuarkan cincin.

oh gosh! i hope this will happen. agak agak la kan, ada tak orang yang pernah buat semua ni? tapi tak mustahil kan? kalau dah nama sayang, orang mampu buat ape ape je.

wahai incik aried, farysa dah selesaikan tugas dengan sependek yang boleh. hanya ini yang di-impikan buat masa sekarang. =

2 comments:

~azalea~ said... REPLY

wahh,wahhh..

mm, rase kan.. si B nanges dl baru cakap yes!

hehe.. suki2 nak tambah cite orang.. =p

nway,gudluck! =)

nurasyikin.mokhtar a.k.a ieykin baik said... REPLY

cte ni best...gentlemen mamat B tu haha

Post a Comment