Sunday, December 20, 2009

♥kasut buat hal

hidup kadang kala memang menguji kesabaran. suda la tahap kesabaran farysa memang rendah gile nak mampos.habes keayuan yang di kontrol,haha.semalam saje farysa pegi jalan jalan dekat pavilion dengan MR KERING.tak terase nak beli pape pun sebabnye last week suda shopping macam macam.tengah tegedik gedik berjalan sekali kasut terputus. DAMN u kasut!

ini la kasut yang tak mengenang budi tuan die.susah payah farysa membeli tapi die langsung tak mengenang budi.haha.banyak banyak kasut kat rumah tu memang farysa sayang gile kasut ni tapi kasut ni tak sayang tuan die.leh plak terputus tengah tengah pavi tu.tali yang berpusing pusing tu farysa ikat ikat je pastu terus jalan pegi cari kasut baru.i got new shoes now!
tapi nikmat memakai kasut baru hanyelah sementara.kasut pun panas lagi.tapi hayat die tak lame.elok elok je keluar dari pavi,tah manusia mane datang langgar.nasib baek tak terjatuh kalau tidak memang kene maki hamun dengan farysa.tapi maki tetap keluar jugak.mane taknye...hati panas tengok kasut tetibe putus lagi.

sakit hati memang takleh tahan.kasut tak sampai 24jam hidup dengan farysa akhirnye telah menghembuskan nyawanye.paling sakit hati tengok MR KERING ketawa tak habes habes.nasib die bf farysa je,kalau orang lain memang sah sah kene pelempang sebijik.terbang melayang jugak duet farysa.time tu pun suda malam so better pegi cari seliper jepun je.MR KERING bawak farysa pegi padini je cari seliper.

nah..hamek kau.seliper jamban jugak yang farysa beli.bertambah la seliper jamban lagi.dah ade 3,lepas ni beli lagi 4.nanti tiap tiap hari leh tukar tukar bile nak masuk jamban.haeh.hati farysa berdarah darah betul semalam.ditambah pulak dengan luka luka dekat kaki ni.

tengok tengok,memang cun gile kaki farysa.ni baru side ni,tak tengok lagi side belakang dengan yang belah tepi.habis jatuh saham farysa.hahaha.hati pedih ditambah dengan luka di kaki.fuhhh...memang habis redha dah ni.amek wuduk pun sampai menangis tahan sakit.adeh.
ohh,tapi MR KERING tetap memberi penawar terhadap luka luka yang dialami dengan membelikan another bantal busuk.

hoooyeahhhh!comel kan katak ni.zaman 2012 punye katak,kaler purple.nanti nak tunjuk dekat mama bantal busuk yang baru ni.hehe.lepas ni bantal bibir dah ade kawan baru.leh kawan dengan katak.tengs MR KERING walaupun kamo ketawa semalam.hishh.*sigh

23 comments:

apLe dE gadiZ said... REPLY

kesiannye..
mesti manyak berjalan nieh..
hohoho

farysa said... REPLY

banyak tak banyak sangat
tapi i banyak kali jugak buat tawaf kat pavi
hehe

farra-eng said... REPLY

adeh beli kasut mahal2 pun x de kualiti...nasib baik farysa byk duit nk beli baru

farysa said... REPLY

uwwaaaa
duet suda terbang melayang
kalo ikutkn nak je pegi hantar blik kasut tu kt kdai die
baru kne sikit dh ptus
hishh

IxoR@ said... REPLY

melecet ye...

cantik kasut putih gambar yg 1st!

;)

p/s: kaki ixora pun ada parut sbb sanggup nak melawa dgn kasut...melecet pun tak pe la...

jannah sukhri said... REPLY

kasut 1st mmg cantek...hihi.sian tgk kaki u melecet.sy penah kene.tp mase tu kwn pijak selipar dr belakang.selipar putus smpai berdarah kaki.kuar air mata/..sakit sgt

farysa said... REPLY

ixora & jannah,
tengs
kaki ni memng sakit gile
nk tngok pn geli
haha

zaza said... REPLY

farysa..cntik la wedges u yg terputus tu...patut la u syg giler eh...mane u beli ea wedges tu??ngeh3...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said... REPLY

kesiannya farysa.. cemana la boleh putus padahal baru beli ek? nak kata tak berkualiti, wedges2 farysa tu brand jugak. mmm pelik jugak ni..

tapi serius akak nak cakp, wedges2 tu memagn lawa2. warna putih tu pun akak berkenan

farysa said... REPLY

zaza,
wedges yg ats skali tu i bli kt vincci je
=)

cik puan mimi,
farysa lg plik tw
habes kaki dh jd buruk
haha
;p

Johnytim said... REPLY

pkai kasut bese jek farysa senang hehe..

Visit Johny Tim Blog

farysa said... REPLY

a'a
i nk pkai seliper jamban je lepas ni
haha

Johny Tim said... REPLY

betui tu cume kuleng cantek r farysa.. :)

Berita artis & Komunikasi

ieza o fit said... REPLY

byk ny ksut die..

farysa said... REPLY

johny tim,
abes tu i nk pkai ksut ape?
kalo kaki ayam je?
agak2 cntik tak?
haha

ayg said... REPLY

hehehe....
kesian2....

ltey ayg tawaf cri kdai ksut kt pvi 2...tgk2 kuar dr pavi je...dh ptus....

lps nie kuar pkai sliper jmban je la k.....

sliper jmban ttap brkualiti dr brnd2 ovrsea yg laen....

majulah sliper jmban utk negara...

nn said... REPLY

tensen kottt dala charles n keith.

♥ juhairah ♥ said... REPLY

kesian.. jgn buang kasut tu. anta kt tukang kasut suroh die jahit. syg kot charles n keith tu. hee..

nur said... REPLY

kcian ny. cntek lak ksut2 yg ptus 2. hehehe ;p

nur said... REPLY

kcian ny. cntek lak ksut2 yg ptus 2. hehehe ;p

detektif cyber said... REPLY

wow....mesti sambil jalan sambil joget2kan..hahha(gurau sesama blogger)

petite said... REPLY

muahahahhaahahahaha.. meh sni ak tlg datuk smbg gelak. hehehehe, lawa ksut charles n keith?? hehhehe..
ko nih, slipar jamban ko pun mhl 10kali ganda dr selipar jamban ak. hehhee.. kesian farissa. tp tu ah datin, lain kali pakai sport shoes. gerenti xputus tali kasut. tapak je haus. hehe.. ;p

farysa said... REPLY

ko sje sje je tmbh mnyk kt api aku kn?
nsib baik kaki dh elok skit
klo x skali dgn ko aku humban swimmg pool sbela tu

Post a Comment