Friday, December 18, 2009

♥jom kenal jenis jenis kasut

KASUT
kalau anda seorang perempuan, kasut memang tidak dapat lari dari anda.kasut ibarat adik beradik kaum hawa.senang cakap, memang tak ade perempuan yang cume ade sepasang kasut je.betul tak? tapi time korang shopping kasut tak kire la kedai tepi jalan ke mane mane, ade korang terfikir tak ape jenis kasut tu?name die? bukan manusia je ade name dengan spesies tapi kasut pun ade jugak taw.kalau korang tanye lelaki,diorang cume tawu high heel takpun sandals.eh,bukan lelaki je,silap silap perempuan pun ade jugak yang macam ni.lain pulak kalau tanye brand kasut,tu memang korang expert gile.siap boleh kasi tawu anggaran harge kasut brand tu lagi.
haa..usha usha la name name kasut dekat bawah ni walaupun tak sehebat name name manusia yang dah beribu berjuta tu,siap ade specific buku macam nama untuk anak anak.haha.

slingback


espadrille 

flat


flip flop @ seliper


mules


platform


pump


sandals


saddles


wedges


mary jane


sneakers


boots

selama 19 tahun hidup dekat muka bumi ni,banyak ni je yang farysa  tawu,haha.rase rasenye ade lagi yang lain tapi malas pulak nak buat research.bagi yang ade terlebih ilmu tu,tambah tambah la eyh.

19 comments:

Kamsiah said... REPLY

tak pernah pakai kasut lbh dari 2 inci hehe...takut tersembam...biar lah nampak rendah..janji selesa..

Ezlina said... REPLY

cool gle.
mcm tau2 & terkene kt batang idung sendrik plak
sy br beli heels.
4 inci.
hehehe.

kakngah said... REPLY

akk tau sliper jepun ngn kst sklh jek dek...

zaza said... REPLY

hehe..bgus2 farysa...
i ade dua rak kasut tp yg tahu nk panggil ape..nama yg tahu pun wedges n kasut tinggi xpun selepar jepun...itu je lah yg tahu nk panggil kt kasut2 tu...hhah

y a n said... REPLY

hahaha. ok lah tu, ak tau heels, wedges( fav ak ;)), sandals, and seliper tandas. kakakaka

alang said... REPLY

Ler, semua kasut perempuan ke. Apa kejadahnya laki nk g hafal nama kasut perempuan. hehehe.

hilmi said... REPLY

kasut croc xde ke...hihi

leEya said... REPLY

hehe..
ilike pump,heels nan slingbackk..
ta pena taw pon nme2 ye..ngat n sume heels..
suke post nyy=)

LUKISAN PENA said... REPLY

kasut boot bleh bwk pg menoreh tak?

farysa said... REPLY

lukisan pena,
boots?
ohh
boleh2
try la buat

:: g3n :: said... REPLY

haha...

cheesy "wedges" pn ada ka...
pmpuan ni memacam design ada...

~pendekgemukbertompok.~ said... REPLY

sukaaa pumps!!simple tapi hot;p

xoxo
pja

Shaifful Hairi b Ramli said... REPLY

hahaha..citer tentang kasut..nasib baik tak citer pasal kasut lelaki sebab aku n obses dengan kasut..

░♥si lampu neon♥░ said... REPLY

aku nak semua hehe

aku zaty said... REPLY

waa.. baru tau name2 tu sume.. hee~

Sendra said... REPLY

suka perempuan yg pakai boots..nmpak cool dan stylo walaupun dia bertudung..tapi tak perlu tinggi camtu kot..hahha

mytee said... REPLY

kasut laki takde ek..##

ayg said... REPLY

ayg nk ksut dua dr bwh 2...

Fathiha Zainal said... REPLY

Suke wedges! Sbb x reti nk pkai heels. Pkai wedges rs yakin ckit.. Ehe..

Post a Comment