Thursday, November 19, 2009

♥once in a lifetime

ternyata tajuk ni suda bagitau korang bende ni memang farysa tak pernah buat before ni.semalam tah kenape langsung tak boleh tidur.lebih kurang macam tak sedap hati jugak.tibe je waktu subuh,after solat terus capai quran bace Yassin.hey,this is not what i meant by once in a lifetime okey.
teruskan pembacaan anda...
dari gelap gulita kini sudah cerah.burung berkicauan.and sudah tentu farysa kesorangan di rumah.perut turut menyanyikan lagu.heh,gendang guitar sumenye bunyi dalam perut ni.yang dibayangi saat ini hanyalah nasi lemak.yummy...lame gile tak makan.ahahaha
tapi alangkah sedihnye mane nak ade nasi lemak.lalu dicapai susu dutch lady bersama kek coklat.tapi langsung tak menyelerakan.uhh...rindu nasi!muahaha.(macam berkurun tak makan pulak)*wink.
lantas terpikir something...
ya...wet kitchen kini menjadi tempat peperanganku.ape lagi,cari beras la nak masak nasi.haaa...this is what i meant by once in a lifetime.dengan ini ingin diberitahu farysa tak pernah masuk dapur okey.tunggu punye tunggu akhirnye nasi suda masak.dicapai pula ayam dan digoreng.ini memang menyampahkan sebab farysa benci minyak panas.demi perut,farysa tetap berjuang!sebela goreng ayam,sebela lagi pulak buat nasi goreng.hebat tak?da macam orang expert masak..kah kah kah.kalau mama dengan kakak tawu konpem diorang gelak satu rumah.hishhh.
berjuang
berjuang
berjuang

nah..suda siap dan sedia dimakan.jangan dilihat kaler ayam itu,hahaha.janji sedap dimakan.tak sangke berjaye jugak farysa masak.and yea,tetibe rindu kepada nenek kembali lagi.tah kenape nasi goreng tu rase sejibik macam yang die buatkan.rindu waktu waktu die suapkan makanan.
*cry


12 comments:

~BaBYHEarTY ~ said... REPLY

pergh!! xpenah msuk dapor.. mmg patot dpt award nih..hehe..
oklah tu.. naseb bek de rupe nasik goreng.. kire jadi la tu cme perlu latihan lagi supaye ilmu memasak lebih mantop! haha da mcm pengkritik da aku nih..

zaza said... REPLY

waaa...hebat2...tepuk tangan ckt..hehe

tahniah yea...akhirnya bjaya jg masuk dapo n masak...tp ok ape, leh la lps ni blaja masak lg...

nmpk sedap jew nasi goreng ngan ayam u tu...huhu
*kaki melantak i nie*

petite said... REPLY

pergh!!! muahahaaa.. ajaib btul..
hehehehe... ak tau tuh..
tahniah DATIN FARISSA!! anda berjaya memasak.
hehehe.. :p

farysa said... REPLY

azie,
ko lyk gnti kak nita dlm rncgn perang kuali tu
haha

zaza,
xd sdap sgt
tp prot leh trime
kre orite la tu kn
hihi
klo u nk nnt i mskkn eyh
haha

anis,
ajaib kn?
bkn sng nk msk ni
haha

Hanida Lavida said... REPLY

u first time masak jadi.
i masak pertama kali nasi goreng tu jadi busuk!
serious busuk i tak tahu kenapa.
terus memang x pandai masak.

haha anyway, thans fer visiting my blog.
nak kelik nuff kamu pun tido lg :)

ayg said... REPLY

nsib baik ade rupe nsi greng jgak....
sjuk jgak ati nie....
hehehe....

tgk pic 2...slera la nk mkn....

farysa said... REPLY

ayg,
kalo da gne bras mmg ad rpe nsi
tp kalo ayg nk mkn
msk snri jela yer
=)

farysa said... REPLY

hanida lavida,
asal u xsembur prfume
mesti jd beras wngi nnt
haha
=)

♥ juhairah ♥ said... REPLY

sedap nye nasik.. tgh lapar..

hi farysa :) nape xde shoutbox? nice blog u have. jue jln2 smbil klik nuff mr potato. come visit mine k :)

farysa said... REPLY

hye juhairah,,
ohh,,
i xwt shoutbox
dlm process lg blog ni
=)

♥ juhairah ♥ said... REPLY

oh.. ok2 tkpe.. hee.. slm kenal2. aah uia. farysa uia jgk ke?

farysa said... REPLY

iye syg
sme la kte
heee
=)

Post a Comment