Sunday, November 1, 2009

♥apa itu rindu?

bertemu kita pada tengahari ini untuk mengarut bukan mencarut mengenai rindu.pernahkah anda mengalaminya?kebanyakkan rindu sering dikaitkan dengan pasangan anda bukannya family anda,kan?farysa pernah terbaca artikel yang menyatakan bahawa 'couple' itu haram dalam Islam biarpun kononnya anda couple secara Islam.apakah couple secara Islam?okey...let me tell you about that k.term'couple secara Islam' lebih kurang macam couple tanpa any sentuhan.haha...ayat memang sangat sopan kan?maksud sentuhan di sini lebih kurang macam tak pegang tangan,duduk rapat rapat,tidak mendedahkah aurat masing masing terhadap pasangan(ini sentuhan ke?) dan yang sewaktu dengannya.hey,kalau dah nama pun couple itu haram,tak sentuh mane mane pun tetap haram cik kak oi.tapi anda tidak perlu soalkan tentang farysa kerna farysa memang agak jahil sikit.name pun remaja,semua benda nak buat.bila dah dapat hidayah nanti insyallah farysa putuskan eh bukan...ikatkan ikatan dengan ikatan pape ok.
jom continue balik...
rindu terhadap si dia?kalau sudah namanya berjauhan,berkurun lama tak jumpa,memang akan rindu melainkan anda tidak serius dalam hubungan.tidak semestinya anda perlu bergegas ke tempat si dia kalau rindu itu datang kepada anda.mungkin dengan sms,mms,3G or call pun sudah cukup untuk mengurangkan perasaan yang dialami tu.sebenarnya,anda tidak perlu untuk melayan perasaan itu.cukup sekadar merasainya untuk membuktikan bahawa ; ya,anda memang amat sayangkan dia.let say anda sms or call but then si dia tidak memberi sebarang respon.hm..kalau ini terjadi,anda perlu mula berfikir.pernahkah anda menyakitkan hati si dia?jikalau pernah,segeralah minta maaf bukan dengan cara biarkan je lagi.itu akan menyebabkan keadaan jadi lebih parah.cara yang lebih positif adalah dengan berfikir bahawa si dia sibuk dengan urusannya.kalau memang benar,hantarkan mms or sms mengatakan bahawa anda merindukannya.mesej yang pendek centu sudah cukup untuk mencairkan hati pasangan anda.

dah la,melalut je farysa ni.btw,i miss him badly sebab tu jadi bengong ceni.=)

2 comments:

Ayg said... REPLY

miss u 2 toooo vry2 badly....

Putra Al-Maliki said... REPLY

saudari dah tau "couple" tue haram.. jadi saudari x boleh terus berkapel dgn si die.. saudari kne berbincang dgn si die mengenai perkara nie.. kalau si die ikhlas nak kan saudari, suruh jer si die masuk meminang.. tak perlu bercinta dulu.. =)

Post a Comment