Sunday, January 22, 2012

♥ tips : kasut pengantin

tips untuk bakal pengantin: perihal kasut. 

kenapa kasut pengantin kalau dekat butik tu asyik nak yang berenda, bermanik, hujung pulak mesti kena tajam. sometimes ada jugak yang cantik, tapi kadang kadang rasa macam tak worth langsung dengan harga nak sewa. sebenarnya lagi baik kalau kasut tu beli sendiri. tak perlu pun yang over, yang simple pun boleh buat korang 'stand out' tengah tengah orang ramai. kasut boleh guna banyak kali, nanti boleh guna untuk pergi dinner takpun any event. sebenarnya nak letak kasut yang dah google ni tapi takut pulak, kang ada yang terasa atau apa. 

tip nak pilih kasut senang je, biar simple sebab baju korang lagi main peranan yang penting. jangan pulak baju lip lap lip lap, kasut pun nak lip lap lip lap, dah macam nak masuk club. paling penting kena tengok design baju dengan color baju, then baru pilih kasut. kita orang melayu ni, kalau untuk wedding shoes, takpayah pakai kasut yang seksi nampak kaki macam dekat bawah ni:

seriously tak sesuai walaupun korang dah beria ria buat inai macam macam corak dekat kaki tu. unless kalau pakai dress pendek. boleh la kot. tapi takpayah la kalau rasa diri tu melayu. =D

if korang pakai baju jenis gaun, takpun material jenis lace, satin atau yang sewaktu dengannya, cuba match-kan dengan kasut macam dekat bawah ni:


sebenarnya kasut kasut ni semua bukannya yang farysa google, yang mustahil untuk beli. semua ni dekat 6pm, kalau ada kredit kad boleh beli sendiri, kalau takde suruh je mana mana blogshop tolong belikan. dekat macys pun korang boleh usha. banyak tempat sebenarnya. kalau nak lagi mudah, keluar je pegi shopping mall. nak kasut tinggi rendah, color semua boleh cari. nak seribu daya, taknak seribu dalih je.

by the way, kalau jenis yang pakai baju material macam kain songket tu, tak semua kasut dekat atas ni sesuai. boleh pakai kasut yang jenis plain, takpayah yang ber-glitter or blink blink, kang hilang konsep tradisional tu.

see! simple je, bila dah match-kan dengan baju pengantin lagi nampak awesomessssssss. 
1 comments:

NikHamidi said... REPLY

good tips to all bride to be.

Post a Comment