Wednesday, December 28, 2011

♥ Haven Restaurant, Look Out Point - bad services

siapa pernah pergi Haven Restaurant yang dekat Look Out Point tu? 
taktau nak start macam mana. tapi memang semalam my first time and will be my last time jejak kaki dekat situ. seriously, sangatlah teruk service dekat situ. nak hukum akak pelayan tu pun macam serba salah jugak sebab bukan dia yang masak tapi akak tu la yang tolong key in segala bagai order. 

sampai around 8.55pm, order pulak dalam 9.15pm macam tu. biasala kalau duduk tempat tempat macam tu memang tak sedar masa berjalan, asyik beborak, tangkap gambar bagai. sekali dalam 9.30pm baru dapat air. 
continue bercerita itu ini, dalam 9.45pm sampai mushroom soup. sedap! tak jadi marah walaupun lambat. habes soup, kitorang sambung borak. 10.10pm baru sampai nasi beriani yang farysa order. tapi sudu dengan garpu tak bagi. gamaknya suruh makan dengan tangan kot. orang depan orang sebelah pinggan dah licin sedangkan datang lewat pada kitorang.takpelah, dah nasib. bila mintak sudu dengan garpu, 10.20pm baru sampai. tapi makanan encik kekasih belum sampai sedangkan dia just order kebab. susah sangat kot nak buat kebab tu banding dengan steak orang sebelah tu order tapi pinggan orang tu dah licin sedangkan kitorang yang datang berkurun berabad tak dapat makanan lagi.

dalam 10.25pm akak pelayan tu datang suruh order benda lain. mak kau! jangan cakaplah. memang telinga berasap. after one and a half hour baru kau nak datang suruh tukar kan? tak cakap banyak, kitorang bangun terus pegi kaunter bayar walaupun nasi tadi memang farysa tak sentuh langsung. teruk! sumpah memang teruk!
kedai tepi jalan kalau lambat pun tawu mintak maaf. hangin jangan cakaplah semalam. dah perut lapar tahap kebulur tak makan dari siang. terus boikot Haven, turun pegi makan kedai bawah tu, lagi sedap hingga menjilat jari.


4 comments:

Dilakochan said... REPLY

Aduhai. teruknya servis!
Punya dah berjam baru nk dtg suh tuka menu.
Xpatut sungguh!

Kita pernah lah ke area lookout point tu 2 3 kali.
Tp rest. yg lain .. xsure haven ni pernah try ke x. Nasib la x kene kt kita,
klw x, bole buat bertekak la dkt situ.

Nava.K said... REPLY

I too don't accept bad service.

Sean L said... REPLY

Memang kena boikot mereka. Baru je kena dgn Haven. Servis teruk sangat. Dahlah waiter tu tak set sudu garpu bagi saya, yang teruk sekali dan membuatkan saya terasa sangat aib adalah waiter yang bawa bil dan minta kami beredar wahal dessert yang dipesan pun tak sampai lagi! Sampai tetamu luar negara yang saya bawa kesana tak tahan dan pergi menegur manager mereka.

farysa said... REPLY

@Sean L
thats too bad!
buat malu betul.

Post a Comment