Monday, October 10, 2011

♥ Scream Park, Sunway Lagoon

takde arah tujuan bila weekend? korang boleh terjah Scream Park, Sunway Lagoon.
 baru je bukak kalau tak silap. farysa taktau harga kalau nak masuk scream park tu since kitorang beli tiket yang untuk 5 parks terus. lepas dah masuk baru faham sebab nama tu scream park bukan ghost park. kebanyakkan character macam Nightmare on Elm Street, Saw, and so on. takde hantu malaysia unless pocong. itupun part last before ke pintu exit.

kalau jejak kaki depan pintu tu, sila baca doa sebelum satu dua tiga minit surprise menanti anda. yang sakit jantung, better jangan masuk. sepanjang masa, memang akan terkejut, tapi farysa steady je. percayalah! HAHAHA. satu lagi, yang silau juga, lebih baik takyah masuk. sebab farysa pun silau, pedih mata bila duduk dalam tu. just imagine, bilik yang gelap tapi ada lampu ibarat sportlight,wooooahh! sakit mata jangan cakap la.

character macam nightmare on elm street tu awal awal dah jumpa, terus teruja.tapi tu cuma patung,tak begerak.
 penat jugak berjalan dalam tu, kiri kanan memang banyak bunyi bunyian tapi sampai jumpa saw, terus rasa nak meloncat, nak mintak signature. sumpah, itu movie fav saya! 
ada part yang korang kena pakai spek 3D. berjalan la korang tengok dinding yang lawa tapi jaga jaga. 
dan ada part yang korang jadi gabra, takut nak begerak, kepala jadi pening, sebabnya korang akan lalu satu titi yang korang nampak macam berpusing sedangkan itu hanya ilusi.
nak lalu situ memang perit, rasa nak surrender terus. banyak surprise tapi kalau cerita nanti dah jadi tak best. so, make sure korang pegi terjah, rasa sendiri, dan alamilah percikan air sebelum melangkah ke pintu exit.HAHAHA.


sumber gambar:google


5 comments:

Miss A said... REPLY

haha,yg naik tricycle tu mcm dlm cite scary movie 4 je! haha

NUNU EERA said... REPLY

tkut la dgn nitemare tu.. die jht.. huhu..

Ekmi Rabat said... REPLY

takut tapi nak masuk gak, lenkali nak pi lah!

::cik asha:: said... REPLY

dah pegi sbb task assignment..
awak snap pict ke dlm tuh? boleh record sumer ye..

yg last tu saye tak kene pon percikan air..

farysa said... REPLY

@::cik asha::
Takpun tp ade je yg snap pict time tu.sepatutnya pintu exit last skali tu diorg akn percikkn air.best la xkne sbb kli kne mmg bsh bju xpsl2.

Post a Comment