Monday, September 26, 2011

♥ cashout rejected by nuffnang, nak marah tak?

sekarang time nak mengamuk! eh, siapa yang taksub nak duit sangat? ingat korang buka blog sebulan dua boleh dapat sepuluh ribu ke? yang lagi satu setakat rajin blogwalking sebab nak click sampai 2 3x satu hari tu kenapa? baik pergi sembahyang sunat lagi bagus.

pelik bin ajaib sebab selama ni cashout duit nuffnang tak pernah ada masalah. tapi kali ni kena REJECT! siapa tak marah weh. HAHA.selama blogging tak pernah ke hulu hilir cakap "tolong datang blog click iklan saya" TAK PERNAH! lagi satu takde pun dekat iklan tu tertulis "tolong click". TAK PERNAH! tau la sekarang farysa malas nak update pun, iklan pun dah jarang menempek dekat sini, tapi hambo tak kisah pun. tapi bila sampai bab reject dah tu bukan hambo sendiri yang buat, nak hangin jugak la, boleh?

first time dapat email tulis CASHOUT REJECTED DUE TO CLICK FRAUD. apa perasaan anda? menggelabah tak? HAHA. mesti la weh, tak buat tetiba kena reject pulak. sebab sebab yang diberi oleh pihak nuffnang :

kepada yang buat tu memang padan muka la tapi yang tak buat memang ______ la. hambo dah la pemalas, rajin pulak nak tolong click yang sendiri. lagi satu siapa yang dajjal sangat yang click sampai berkali kali ni? kan dah menyusahkan orang lain. untuk meminta simpati nuffnang, farysa email tanya diorang. diorang explain everything yang memang kalau tak paham jugak, kau memang stupido la farysa oii, haha. tapi masalahnya hambo tak buat semua tu, kenapa hambo pulak kena? since diorang cakap ada evidences, farysa mintak nak tengok tapi tak boleh unless ada police warrant. tapi bukan ke hambo tuan blog ni, takkan takde hak?nak pikir kejap....
so nak buat apa sekarang? buat bodo jela.nuffnang pun takde nak layan kalau setakat sen sen macam ni, lain la beribu, famous amos tu baru diorang belai manja.tak gittew?marah bukan sebarang marah tapi sebab benda tak buat, kena, tu yang nak marah.hehe.siapa yang tolong click banyak banyak kali ni, sila angkat kaki selama 10 min, nak kira berapa ramai sampai kena reject.haeh.




8 comments:

Aduka said... REPLY

forward entry ni kat nuffnang.
maybe they consider.

ein said... REPLY

ein dh penah kena..geram sangat2..penat2 kumpul tp bila cashout, reject pulak..sampai skrg merajuk dgn nuff..geram+bengang sbb kita x buat benda tu

farysa said... REPLY

@Aduka
dah email tp diorg ckp dh ada evidence and so on,lgpn stakat ratusan je diorang layan nak tak nak je. lain la kalau yg famous tu, baru diorng layan. =)

farysa said... REPLY

@ein
ingatkan farysa sorg je yg kne.nasib kita la ein...hehe =)

Kazman & Sue said... REPLY

saya pun kena reject juga... sama kes kita ni...nasib2x... tapi terus la juga menulis... sebab ramai member dah cakap susah nak dapat claim nuffnang ni... banyak hidden term and condition.( atau memang saya tak baca syaratnya )...

baru nak berjinak dalam blogging dah kena rejct...

sha my heart said... REPLY

sabor yo lah..
Tak ada rezeki

Anonymous said... REPLY

Ha ha ha ha ha sorang lagi mangsa kelentongan kaum cina kiasu haram jadah... Cina ni bangun tido je, dah pikir cmne nak menipu orang... Maka dia akan cipta bermacam-macam alasan untuk mengelentong kita terutama org melayu yg naif mcm kita... Cina ni bijak menipu org melayu... Tak logik langsung bukti kita klik tu nak libatkan waran Polis... Bijak betul dia menipu ya? Bila kita dapatkan surat waran Polis nanti untuk dptkan bukti, dia akan guna khidmat peguam untuk saman kita plak... Bijak... Bijak...

Anonymous said... REPLY

Pernah tak fikir, kalau ada repeated click, cuma delete saja earning tu, bodoh sikit nuffnang dan google adsense. ku kena invalid click, lepas tu habis 17K USD sebulan, sekarang guna nuffnang, nak cash out RM800...xtau lah nasib, kena attack org lain ker tau apa2 terjadi

Post a Comment