Thursday, August 4, 2011

♥ nachos

dari semalam terliur teringat nachos dekat blog Fatin Suhana .petang tadi terus pegi beli barang barang. tiru sebijik semua yang fatin guna okey! LOSER gila sebab takut nanti rasa lain.HAHA.eh eh, takde la semua sebab susu guna susu lain,cheese pun taktau fatin guna brand apa, tapi yang lain memang sebijik.ingat nak buat untuk bukak puasa tapi macam tak sesuai pulak.

afte terawih tadi terus buat. tunggu lagi,confirm la lepas tu pinggan clean and clear. berat baru turun 3 4 kg, esok timbang silap silap naik 5 kg terus sebab tadi letak cheese tak hingat dunia.HAHAHA. kalau nak resepi haruslah resepi fatin yang farysa try tu. 


bahan-bahan :
2 sudu besar butter
2 sudu kecil tepung gandum
susu segar
2 - 3 slices cheese yg empat segi tu
chilli powder
oregano leaves
nachos

cara-cara:
1. masukkan 2 sudu besar butter dan 2 sudu kecil tepung gandum. kacau sampai cair dan sebati.
2. masukkan susu segar.letak banyak sikit biar cair tapi jangan sampai cair sangat yer.
3. masukkan cheese tu, boleh letak berapa banyak nak.jangan tamak sangat nanti muak sampai tak larat nak makan.kacau sampai sebati dan nampak sticky.
4. last sekali boleh masukkan chilli powder dengan oregano leaves.
5. siap dah sauce, boleh letak atas nachos,lepastu makan.



sumber : fatinsuhana


1 comments:

Miss A said... REPLY

suka gila nachoss!!

Post a Comment