Wednesday, August 3, 2011

♥ bertudung belum tentu mereka perfect,cuba nilai....

kita tak pernah terlepas pandang orang lain,ada saja yang salah di mata.kebanyakkan perempuan yang free hair akan jadi mangsa kontroversi sepanjang masa.kenapa?sebab diorang salah, tak menutup aurat.kan?semua dah tau dari kecik itu salah, ramai yang akn pom pang pom pang mengalahkan ustaz dan ustazah.

sekarang cuba buka mata seluas yang boleh :

- berapa ramai yang bertudung tapi memakai pakaian yang ketat, menampakkan bentuk tubuh badan?
-berapa ramai yang bertudung tapi mekap setebal tebalnya?
-berapa ramai yang bertudung tapi dating berdua duaan?
-berapa ramai yang bertudung meletakkan gambar duduk rapat rapat bersama si kekasih hati?
-berapa ramai yang bertudung yang cukur kening?
-berapa ramai yang bertudung yang sebenarnya tak menutup dada?

jawab lah?kadang kadang manusia suka sangat pertikai,salahkan sebelah pihak tapi manusia tak pernah cuba cermin diri sendiri dulu. bukan ke lebih elok masing masing cuba perbaiki diri sendiri dan kalau ada yang rasa diri mereka lebih baik, gunalah cara yang baik untuk memberi nasihat. itu lagi baik dari korang mengutuk sedangkan diri sendiri tidak seindah mana.

tetiba rasa nak tulis macam ni bila baca entri sana sini yang berkaitan dengan isu macam ni.memang takde manusia yang perfect atas dunia, so, pandai pandai la ingatkan diri sendiri.


1 comments:

♥ the Dutchess said... REPLY

setujuuuuuu :) dun judge by its cover ^_^

Post a Comment