Sunday, April 24, 2011

♥ maxis+nokia boleh online free je

siapa pakai iphone? android? blackberry? oh, harap maaf, boleh tekan X disebelah kanan, atas sekali. sebenarnya tadi farysa pegi beli simkad prepaid maxis, sebab frust menonggeng kau dengan postpaid. sekali bil RM1k++, ni baru dekat malaysia. agak agak kalau roaming mau pulak charge RM10k. botak kepala mau bayar. free je ada orang ingat farysa curang. kalau macam ni nak curang baik cari bapak ayam, boleh tolong bayar bil. HAHA

perhatian kepada pengguna MAXIS dan NOKIA, sila dengar ceramah di bawah. korang kalau free mesti cepat dan tangkas kan. farysa tak sure korang dah tau ke belum tapi korang boleh online free. FREE hokey! jom buat cepat tapi pastikan guna maxis dengan nokia. yang lain say GOODBYE.

step 1 : download opera mini 5. boleh search http://www.opera.com/mobile
step 2 : press *100#
step 3 : press 7 (service)
step 4 : press 1
step 5 : press 9 (prepaid broadband)
step 6 : press 4 (server switching)
step 7 : press 2 
step 8 : press 1 to proceed

nanti korang akan dapat message yang lebih kurang cakap simkad korang dah tukar jadi simkad untuk prepaid broadband. hah, lebih kurang bunyi macam ni la. korang boleh sms lagi cuma tak boleh mms je. tapi kalau nak mms, tukar la setting macam step dekat atas tu. tukar 100+100 kali pun takpe sebab takde charge.

farysa taktau keberkesanan benda alah ni sebab farysa guna postpaid, yang prepaid ni belum activekan lagi, lusa baru ingat nak activekan. so, korang try la. benda ni pun farysa jumpa time google tadi, tapi dah terlupa dapat dari blog mana, so SORRY sangat sebab takleh nak credit-kan kepada blog anda.

p/s : selamat ber-twitter dan ber-facebook.



5 comments:

fiey.Hermosa said... REPLY

bukan opera mini neyh daa kea bayar dah ? tak silap laa . sebab dulu memag pernah try tapi sekarang dah tak boleh :|

m0shi said... REPLY

nie da x leh pakai la.. :P

Anonymous said... REPLY

benda ni dah berhabuk kot

aH eD said... REPLY

if you want i can tell but plz keep it a secret

farysa said... REPLY

@aH eD
haha
really?
then tell me how...
=D

Post a Comment