Tuesday, November 2, 2010

♥ TV3 banyak dongeng

siapa yang rajin mengadap tv sekarang kalau bukan budak budak sekolah? mak ayah pergi kerja pagi, petang baru balik. anak anak pergi sekolah pagi, tengahari dah balik,unless ada extra class baru balik petang. ada tengok cerita cerita ni :


cerita yang penuh dengan ke-dongeng-an, ada bunian, keris sakti, puteri kayangan, duyung bagai. sekarang tv3 pergi balik asyik tayang cerita macam ni. sampaikan budak budak kecik boleh reka cipta cerita sendiri. contoh pun boleh tengok cerita budak hilang kononnya jin culik. orang tua pun percaya. salah siapa?
kalau nak kembangkan cerita dongeng pun jangan-lah sampai tahap melampau, ni asyik dongeng sampai budak pun nak dongeng jugak. pihak media tak perlu rasanya nak salahkan mak ayah sangat bila jadi macam ni, sebab diorang pun banyak menyumbang.

4 comments:

~LeCucoQ LA kOdoK~ said... REPLY

betol2.. den stuju.. malaysia ni terlambakkan citer karut lagi mengarut.. lagi satu, program realiti kat malaysia pun banyak sangat.. kalau yang membangu mcm imam muda xpelah, ni yang ntah hape2 ntah.. macam mane rakyat nak membangun..

Mario said... REPLY

aa aa...hari tu nyaris2 aku nak buat n3 psl citer ular jadi manusia...siap ular tu lilit gunung merapi... teruk betul aku tgk kemerepekan citer tu...citer budak2 pun kita kena tgk dgn budak2 jgk... takut dorang terpengaruh

Anna Boleyn said... REPLY

betol2. hana tak minat betol cerita2 macam ni. bosan lah. huhu

::alwaniamalini:: said... REPLY

setuju! makin banyak dah cerita merepek macam ni. ada yang jauh terpesong dari agama. yela, ada sihir2 sume tu kan.. hmmmm...

Post a Comment