Thursday, July 1, 2010

♥untuk kamu : si gadis

buat kali pertama farysa nak bagitau. mari mari wahai gadis gadis sekalian. jejaka jejaka, anda boleh ke sebelah sebab takde kaitan kecuali kalau anda juga mahu buat mata jadi cantik. *kau perasan mata kau cantik ke farysa! okey, dah ramai sangat tanya farysa guna eyeliner apa. 
itu eyeliner yang farysa guna. dulu memang farysa guna elizabeth arden punya tapi yang ni lagi bagus dah tu super duper murah. try-lah. brand secret, sila cari di watson atau guardian berdekatan tapi tak semua yang ada sebab dekat kedah farysa cari habuk pun tak jumpa. harga cuma belas belas. yang pasti kalau korang nak menangis, eyeliner ni sangat tahan.
ini pulak mascara. mascara maybelline memang antara yang terbaik sebenarnya. bulu mata anda nampak panjang dan original. tak perlu susah payah letak bulu mata palsu. tapi farysa akan cari mascara lain disebabkan maybelline pun salah satu produk _____.
ini memang wajib ada sebab nanti kena bersihkan mekap elok elok. make up remover by maybelline memang yang terbaik juga tapi sekali lagi farysa perlu cari pengganti make up remover ni. 

kalau make up pulak farysa gunakan elizabeth arden dicampur make up dior kakak yang farysa curi. HAHA. tapi farysa bukan jenis make up, so, it is only for occasion jela. yang pasti tiga benda ni wajib ada dalam handbag. sebenarnya make up tak perlu yang mahal, asalkan sesuai dengan muka. okey, cuma itu rahsia farysa gunakan dekat mata. nak pakai eyeliner supaya nampak straight takde bengkang bengkok dekat mata, ada caranya, tapi farysa sangat malas nak buat tutorial. oh, bagi yang baru start, lebih elok korang try jenis pencil atau crayon sebab lebih mudah banding liquid.
*khas untuk fans portugal. sila jangan sepak kalau anda menyampah tengok muka bersama jersi ini.HAHAHA

23 comments:

Nadhrah said... REPLY

rajin hg mekap...
haha..
aku pon slalu gak curi eye liner kwn aku..

zaza said... REPLY

hehe... next time bleh buat tutorial plak.. lalala~

farysa said... REPLY

nadhrah,
ni taknak bg pucat je
yg lain lain xd ltk pn
=)

zaza,
sesungguhnya farysa sgt mls nk buat
haha

maisyara Pot! Pot! said... REPLY

hehehe.. mai tak selesa nak pakai makeup la.... susah! pakai bedak pun dah rasa rimas. :(

farysa said... REPLY

mai,
farysa tak makeup pun cuma letak eyeliner dgn mascara je
bdk pn xpkai
hahaha

+akufobia+ said... REPLY

aa.OKOK.buang maybeline.aleale.yeaa.portugal kalah da.

♥Santapan Familea♥ said... REPLY

mekasih bg info menarik

NARDtheNERD said... REPLY

i pun eyeliner xpenah lepas. =))

kk said... REPLY

cantik u solek;)

Redbloodsnow said... REPLY

PSSTTT...MMG PUN MATE FASYA CANTIK PUNNN..HIKHIKHIK. HAAA MASCARA DARI MAYBELLINE MMG TERBAIKKK PUNYER ^_- WINKSS

NOOR FATIN said... REPLY

sy xpnh pakai pn..heheheh xreti la..tggu2 la nti dah keje ke..hak3

pathogen ~~ said... REPLY

ehhh farsha...u pkai mascra maybeline ke???ok x???muny pon pkai gak tp mcm x best coz nmpk bulu mta x kemas n die melekat~~`

p/s:blh sugest x eyeliner yg waterproff n x nmpk comot wlaupon kite pkai lma..plezz2...

.miss d'ieyna. said... REPLY

eyeliner mmg benda yang wajib bagi iena.klu x pakai eyeliner mata jd kuyu je.

farysa said... REPLY

pathogen,
u pkai yg mne ek?
i pkai yg dlm pic tu je
so far,ok je
ntk eyeliner,
mcm yg dlm pic tu la
cri dkt watson brand secret
xcomot kalau pkai
=)

farysa said... REPLY

haha
macam macam nama korang bagi kat farysa kan
xp
janji nama tu sedap
hehe

Poyaty said... REPLY

farsya, u gojes okeh. suka tgk mata u. harus cari eyeliner yg u pakai neh. hahaha.

farysa said... REPLY

poyaty,
beli taw!
jgn lupa
nnt belikn farysa skali
hehe
=)

SheY PuLL said... REPLY

canteknye jerci dia...:)

farysa said... REPLY

sheypull,
jersi je ke?
haha
farysa curi jersi abg farysa je ni
hehe

pathogen ~~ said... REPLY

hehe..skrg ni murni pkai eyeliner slikgirl...sumpah x elok..klau dok kat akon je ok la ... xcomot..klau mta brair skit jer kompem comot..

Gurlinrainbow said... REPLY

mate kamu cantik la farysa =_=

Anne Boleyn said... REPLY

sy beli mascara maybelline tu. hehe tapi jrg guna lah. redha jerr..bula mata x pnjang. hakhak


p/s : hye..hari ni hana akan autopublish 4 entry pada pukul 10 pagi, 2.30 ptg, 5.30 petang and 8.30 malam. Entry penghargaan untuk kawan2 blogger hana. Ade wat review blog sikit.

Pukul 8.30 malam tu entry
khas untuk awak awak dan awak. Jangan lupa tengok tau!!

farysa said... REPLY

murni,
klo cntu try cri yg brand secret farysa ckp tu
cri yg sebijik dlm gmbr tau
sbb die ade byk jnis jgk

shiyda,
thanks darla~

anne boleyn,
syg la nnt mascara tu kering
hehe
=)

Post a Comment