Saturday, July 3, 2010

♥open your eyes, please

cuma beberapa informasi tentang kejadian sebenar aktivis yang membawa bantuan ke Gaza. mana farysa dapat sumber? yes, semalam farysa dapat berjumpa and dengar cerita dari salah sorang aktivis Malaysia. mintak maaf sangat sangat sebab takde video or any pictures, sebenarnya farysa cuma ikut mama pergi belajar kitab tapi kebetulan diorang jemput aktivis tu,so memang takde farysa bawak kamera atau handphone langsung. but it was really ______, bila farysa boleh tau the truth memang rasa sebak. even tengok video yang ditayangkan, kalau hati kita betul betul ikhlas, kita boleh rasai apa yang mereka rasai waktu subuh tu. hanya beberapa perkara yang boleh farysa list-kan :

1. aktivis yang cedera memang diberikan rawatan tetapi mereka jugak diberi racun(arsenik) termasuk aktivis dari Malaysia. ( 2 orang memang dah di-confirm-kan mati disebabkan racun)
2. kapal Rachel Corrie dinamakan sempena nama Rachel Corrie, 23 tahun yang digelek (betol ke word ni?) dengan bulldozer sebab nak mempertahankan pihak tentera daripada meruntuhkan rumah rumah. Rachel Corrie cuma mempertahankan dengan menggunakan tangan tapi mungkin memang ajal dia sudah tiba. (pergi bagi bantuan memang impian Corrie and memang azam dia jugak untuk pergi pada tahun 2000 something)
3. berita banyak menyatakan aktivis ni sebagai terrorist tapi kebanyakkan aktivis sebenarnya berpangkat tinggi. ahli parlimen, ketua paderi jugak ada yang ikut, macam mana plak diorang boleh dikatakan terrorist? ada jugak pasangan yang tangguhkan perkahwinan sebab nak bagi bantuan. and ada jugak yang acc bank memang dah takde duit sebab dia sanggup bagi semua tu.
4. time subuh dah nak habis, langit makin cerah, time ni memang kelihatan kapal kapal _____ dalam 3 -4. so,adakah semua ni memang dirancang? 
5. senarai nama untuk dibunuh malah setiap nama ada gambar. apakah maksud list yang diorang buat tu? (memang list tu ditunjukkan)

cukup la 5 ni. cuma sila bukakan minda anda sebab aktivis tu ada persoalkan macam mana kita semua boleh tau mereka diserang sedangkan semua peralatan mereka telah diambil sewaktu mereka diserang. macam mana boleh ada live?sepatutnya takde satu negara pun yang tau kecuali ____. lagi satu, kenapa kapal ____ tidak dihalau dekat Klang tu sedangkan mereka tu yang serang aktivis negara kita? 

guys, no one yang boleh selamatkan saudara kita kecuali kita semua. jangan harapkan bantuan orang yang tak pernah langsung hiraukan kita. bagi mereka kemewahan lagi penting. ingat-lah, harta kekayaan tak boleh dibawa mati.kalau di-kapankan dengan emas sekalipun tetap tak dapat selamatkan kita. mungkin bantuan tak dapat disampaikan, tapi doa kita semua tetap sampai kepada Allah. kalau orang beragama lain boleh sampai macam ni bantu saudara kita, kenapa kita yang Islam boleh buat tak tau? kafir sekali pun tapi hati ikhlas lagi baik dari beragama Islam tapi hati macam ____.


p/s: sorry sebab farysa tak ceritakan semua. but everyone boleh fikirkan sendiri.

10 comments:

zaza said... REPLY

kwn mama zaza ade yg pegi utk bantuan tu... then dia balik ceritakan kpd kami semua... yess, mmg diorg plan semua ni..

kejam btol la lahanat2 ni... kita kat sini boleh tlg jgk, tlg doakan diorg.. insya allah doa2 sesama muslim ni Allah mendengar...

PinQib said... REPLY

hemm/// politik negara kotoq la.. xleh wat pa dahh.. dasar...


Jum singgah belog Pink!

Jeles dengan PINK !

NOOR FATIN said... REPLY

takotnya,.
mcm segalanya2 telah dirancsng T___T

munirah said... REPLY

entry yang bagus.. thanx for the info. :)

munir said... REPLY

sepatutnya takde satu negara pun yang tau kecuali ____. lagi satu, kenapa kapal ____ tidak dihalau dekat Klang tu sedangkan mereka tu yang serang aktivis negara kita?

oh ada sedikit kemusykilan di sini..adakah ayat kat tempat bergaris tu sama ngn apa yg aku fikir...

kalau betol, mmg jahanam la _____!!

Cik Akma said... REPLY

kesiannya. :(

caliph shuriken said... REPLY

utk capai agenda kotor diorg.. semua diatur dgn teliti...

~LeCucoQ LA kOdoK~ said... REPLY

tau dah.. thanx..
memang zionis ni sejahat2 makhluk dalam bumi..
sbb dieorg da tau yg depa tu xde tmpat dlm muka bumi, tu yg dieowg nk takluk bumi ni.. xpe, kita di jalan Allah..

Oh Malaysia said... REPLY

digelek tu sebenarnya digilis...

Tentera Israel Laknatullah mmg kejam.

NaNaJoe said... REPLY

bila umat islam bersatu..
insyaAllah semua akn selesai..
Allah sentiasa dipihak yg benar..
dan Allah xkan menguji hambanya dgn sesuatu yg xkan dpt dihadapi oleh hambanya itu~ :)

Post a Comment