Wednesday, July 21, 2010

lets think, why and why and why! kenapa manusia selalu mempertikaikan hal orang lain?argh, this entry will totally be an emotional entry. plus, minggu ni sangat-lah _____!damn! rasa nak maki hamun every minutes, every seconds. how cool i am bila farysa still boleh act like nothing happened in front of others even inside dah macam nak meletop letop keluar larva. eh, is it larva? ala, yang keluar dari gunung berapi tu. HAHA. now, terasa macam stupid gila. oh yea, farysa dah melencong arah lain. Ya Allah, tunjukkanlah aku jalan yang lurus. sebelum farysa cerita, farysa nak minta maaf sebab susah sangat untuk farysa blogwalking and comment blog korang. even weekends pun, rasa macam tak weekend sebab kalau tak keluar, farysa akan cover tidur or just continue baca buku buku untuk buat assignments. sangat pathetic bila farysa kena submit 3 assignments on the same day next month. gila tak? gila kan? kan?

let me start with...I LOVE TO BE.....MYSELF! everything yang farysa buat langsung tak kacau hidup orang. apa yang farysa beli, pakai, pilih, makan memang tak berkaitan dengan sesiapa. even, hows my boyfie looks like pun tak berkaitan dengan sesiapa. sebab farysa yang pilih dia and bukan anda. to make it simple, let me reminds you yea :
saya pilih dia sebab hati saya. saya tak pandang harta atau rupa. just shut up! hes mine and of course not yours kan so tak payah complaint or said something fishy yang buat saya rasa nak penyepak anda. two simple question for you by the way, do you think you are hot enough to say that? or maybe your couple tu hot stuff? Hell yea, sibuk sibuk nak complaint pasal boyfriend orang lain kenapa? bukannya jadi anak menantu kau pun.
everything i've bought either it was a branded things or not langsung tak kacau duit sesiapa except my dad. tak perlu heboh satu dunia sampai kadang kadang aku rasa nak sorok muka dalam lubang jamban. kenapa la tak habis habis nak memalukan orang. aku takde nak malukan kau depan orang. shit! 

Belajarlah
Bersyukur Dengan Jodoh Anugerah Tuhan.. Usah Mendambakan Teman
Secantik Balqis, Andai Dirimu Tidak Seindah Sulaiman.. Mengapa
Diharapkan Teman Setampan Yusof, Andai Dirimu Tidak Setulus
Zulaikha... 
Tak Perlu Mencari Seistimewa Khadijah, Andai Dirimu Tidak
Sesempurna Rasulullah SAW

6 comments:

Dila Abdul Rahman said... REPLY

salam tuan rumah.....baru first time datang sini pastu terasa cam nak bagi komen....

gini.....sebenarnya tak payah pikir2kan kenapa dan mengapa ianya terjadi pada kita....bagilah sejuta alasan pada orang2 disana....mereka2 tetap takkan paham....samada kita sedar atau tidak kita semua kadang kala ter'menjadi seperti mereka2 itu tanpa kita sedari....tapi bila kita sendiri diperlakukan begitu...barulah kita terasa yang kenapa dan mengapa ada orang2 seperti mereka2 itu....

rilex....memula memang bengang dan tertanya-tanya....lama2 nanti biasalah....

ekkk paham tak....?

zaza said... REPLY

slagi namanya manusia, mesti ade sikap yg mcm tu.. cuma tpulang pd kita mcm mana nk kawal..

for those yg suka-suki sibok hal org len tu, biar mereka dgn dunia mereka.. kalo kita xmelayan, of course one day org tu pun dh give up nk kaco farysa lagi..

yott said... REPLY

sometimes kena kuarkan ape yg trpendam dlm hati, kalau x mmg sakit jiwa dgn perangai sesetengah manusia

~LeCucoQ LA kOdoK~ said... REPLY

weyh, nape marah2.. sape yg kate gitu tuh? memang annoying.. tu lah, dalam hidup ni asyik2 kite je nak kne please the others.. tapi depa? haram..

btw, tension gak ngan assignmnt nk kne anta pada tarikh yg sme.. duh..

edaolala said... REPLY

emm, dah nama manusia. biasalatu, sentiasa nak carik salah orang. just cool k beb :)

tehr said... REPLY

taka payah layan perangai semua manusia
kerana kita memang tak akan terlayan pun...
jadi diri sendiri lebih baik
asal saja sentiasa berada di jalan yg benar

Post a Comment