Wednesday, June 16, 2010

♥kisah minerals, facebook & bola

first of all, sorry-lah sebab farysa tak blogwalking for several days. this week farysa ada dua papers which mean on 17th dah boleh melompat lompat. please do not ask me kenapa tak study. sebenarnya dah study, sekarang time rehat, lebih kurang half time ala ala world cup. okey. tipu! dari tadi engkau asyik online, tengok bola. HAHA.  this week final, this week jugak-lah banyak masalah. sebenarnya dah dua minggu air mineral dekat kiosk takde. so, tiap kali keluar memang farysa akan belikan air buat spare. but now, air tinggal sebotol je. macam mana nak hidup? minerals dekat cafe pun dah takde. gosh! teruk betul. just imagine farysa tengah bajet air mineral yang 600ml tahan sampai this coming thursday. so, dua hari ni memang farysa belasah apple juice. itu je yang masuk tekak. kadang kadang rasa nak call MCD tolong hantarkan mineral water. okey, itu masalah pertama.

masalah kedua dah berminggu minggu jadi. ingatkan lappy bermasalah, so memang dah set my mind nak mintak lappy baru. macam macam fikir tambah pulak lappy dah retak. fine! now, everyone dah tawu engkau ganas. sebenarnya farysa terhempas lappy walaupun bukan TER tapi sengaja hempas sebab malas nak letak elok elok. HAHA. sebelum lagi terlanjur, tell me kenapa facebook tak boleh bukak. i thought because of my lappy tapi bila tanya MR KERING, dia cakap ok je dia bukak. then, i said maybe because of my connection, slow sangat. tapi boleh pulak farysa tengok bola online. i cant even bukak muka depan facebook.


 kalau nak bukak kena pergi one site ni, then dari situ baru boleh bukak. bukak setakat bukak jelah sebab farysa tak boleh balas komen and everything, kecuali baca and tengok pictures. so, anybody here yang pernah jadi macam ni? sila jangan cakap lappy ni boikot facebook.

masalah ketiga adalah bola. every match mesti mata nak tengok. walaupun ada kesedaran diri untuk study, tapi mata mesti gatal nak tengok. kadang kadang tengah study tetiba teringat dah berapa gol la match kali ni. sila bagi penampar di sebelah kiri dan kanan. nanti pipi boleh jadi merah macam chibi. tak payah pakai blusher dah. sentiasa comel dengan blusher semulajadi itu.

8 comments:

kenwooi said... REPLY

slow internet is a nuisance =/

farysa said... REPLY

yea, i know
but my point here is...i cant even login to my fb
just fb!
the other websites, i can smoothly opened and used it.

nur hidayah isa said... REPLY

study dlu baru tgk bola..hehe..brazil2..

Mario said... REPLY

lappy u boikot facebook kot...ekeke

zaza said... REPLY

farysa bab bola tu i sokong la...
kalo tgh buat kje lain pun tetap ingtan tu pd world cup..
so no matter how mmg kena tgk jugakk.. weee~

yess~ smlm brazil menang... yeppiiii.

shi3la said... REPLY

owhhh better study dolu tau dik..tengok bola tuh kemudian lahh..*nie ayat org tak minat bola..hiks*

salam kenal yer dik...

tricksrex said... REPLY

hahaaa
fb soh stdy tu farysa
kekekekeke

E said... REPLY

Maybe ada setting yg dah ter reset agaknye tu.. sbb tu fb x leh masuk

Post a Comment