Monday, June 21, 2010

♥kehilangan = kesedaran

kenapa tajuk macam matematik, tapi takpe asalkan korang faham. i thought nak tengok toy story 3 tapi tiba tiba my mind terfikir nak merepek pasal benda ni. it is not only focus on relationship tapi benda benda lain jugak. the simplest concept rasanya sebab semua orang tawu bila kehilangan sesuatu baru akan timbul kesedaran. am i right? lets talk about relationship:

when someone yang korang rasa korang sangat sayang ada depan mata, yes! korang memang tak kan faham concept ni lagi but once they're gone, baru korang faham. sebab manusia ada ego. too easy to understand this simplest concept. let say korang bergaduh tapi pasangan korang tak mengaku kesalahan. and sampai satu masa korang dah fed up, nak putus, tapi korang still sayang. so, here it is! let him/her go. and remember, lepaskan seseorang tak bermaksud tak sayang. kalau pasangan korang cakap lepaskan bermaksud tak sayang, please tell him/her: i did it because i love you. for certain people, diorang akan cakap once orang tu datang balik, dia mungkin jodoh kita. yes! i might be true! to women, think about yourself, your heart before you think about him. secara logik, kalau pasangan anda sendiri fikir tentang anda, dia tak akan buat benda yang dia tawu salah and kalau he/she still doing that stupid things, fikir sangat-kah dia tentang anda? sila jawab sendiri. oh, selama bertahun berabad pun dia milik anda tak bermakna hati tak mungkin berubah. sumpah setia, janji semuanya tak boleh pakai.

enough about relationship. pasal other things yang mungkin tak bernyawa, sama jugak. lets say korang dah tak nak pakai handphone lama and nak tukar yang baru. once korang dah dapat yang baru, korang buang yang lama. then after few days korang rasa menyesal sebab handphone lama banyak kenangan untuk korang. but its too late kan. benda dah takde, dah tak guna nak menyesal. 

the point here is: sila hargai setiap yang ada di hadapan. semua ada keistimewaan and kelemahan. tak kira manusia ataupun benda tak bernyawa. yang berlainan hanya, relationship MUNGKIN boleh dibaikpulihkan.

3 comments:

CERITAKU... said... REPLY

manusia ni kalau da kehilangan sesuatu barulah mereka sedar..barulah mereka nak kenang kembali...

zaza said... REPLY

yup, break off xsemestinye itu tanda xsyg.. tp bg peluang dkt org yg kita syg utk rasa bahagia, walaupun bkn dgn kite...

|| nemo mimosh || said... REPLY

ye! mesti hargai...! =)

Post a Comment