Wednesday, June 23, 2010

♥check your facebook NOW!

dari petang sampai malam, just blogwalking sambil tinggalkan jejak. the important thing yang farysa nak spread today ada kaitan dengan facebook. of course smua ada facebook cuma yang berbeza mungkin ada yang sudah delete. good job buddy!  sebenarnya cerita ni farysa jumpa dari qimie[dot]com . farysa tak tawu either cerita ni sudah lapuk or still baru. but, yea, no one akan terfikir benda benda simple macam ni akan jadi. time yang kapal kena serang oleh _____ dulu, banyak sangat status dekat facebook, ada yang maki hamun and so on and of course stated there perkataan I5Ra3L . right? 

you know what, secara automatiknya bila korang state that word, status korang akan terus dimasukkan ke dalam one fan page. what fan page? click here ! actually, bukan status je, anything yang ada perkataan  I5Ra3L akan di-link-kan di situ.  licik kan diorang ni? kita langsung tak pernah sedar. even korang tak LIKE the fan page, tapi your status tetap akan masuk dalam fan page tu. so, tunggu apa lagi. check it out babe! delete kalau status korang pun termasuk dalam tu. kawan kawan farysa pun dah ramai kena but tak tawu either diorang tawu atau tak. one more thing, dalam satu hari orang yang LIKE fan page ni bertambah dalam seratus orang. kenapa farysa cakap macam ni? sebab petang tadi baru 17,800 something and now dah 17,900 something.

22 comments:

nana said... REPLY

licik tol diorang! anyway, nanged and clicked ads. hit me back k

realiti.. said... REPLY

org2 kafir/israel ini sentiasa mempunyai rancangan2 licik dalam apa benda skalipun.mcm2 cr dibuatnya utk tingkatkan sokongan terhadap mereka sehingga mereka dapat menguasai dunia..

zaza said... REPLY

oh my, thanks 4 da info..
lahanat btol la diorg2 nie..

farysa said... REPLY

ha'ah
sangat lahanat!
OMG!
first time farysa sebut
hahaha
sila-lah check facebook anda
=))

Cik SHiN~JU said... REPLY

info yg sgt2 berguna..
thanks 4 sharing..

~LeCucoQ LA kOdoK~ said... REPLY

ya Allah, seyes xtau..
ntah ape lg agenda dieorg ni..
anyway, thanks 4 the info..

☻UsaGi NaNa☻ said... REPLY

salam..10Q bg info..awk..sy pinjm link en3 awk nih ek...sebar kn kt home sy..coz sy kuar kn link i5r43l tuh kn..kuar nme sy kt pages tuh..peh...10Q sharing

misz_nierah said... REPLY

u see, dieorg ni cerdik dan licik kan. hurm,better be careful now

b a r | n e said... REPLY

baru tau..

thanks for sharing.

Ay "Ike' Jay said... REPLY

well, for your information.. almost all pages have those section where your name will appear in that box / section for typing in the related word.

It's just like how Google engine works. BTW, this is the internet after all.. If you don't want your name to appear or such, then by all means get off from your pc and delete all your online profiles and such.

I am not bashing, just amused how people think this way.

.:miz_acha.: said... REPLY

sgt licik diorang nie...
echa baru taw pas bace entri nie..
thanks for the info...

farysa said... REPLY

usagi nana,
ameklah =))

ay'lke' jay,
may i know...ur muslim?because the way u talk said that ur NOT! BTW, i know how Google engine works. tell me, is there any fan page like...when we write MALAYSIA,then it will be link to a 'fan page'. yes, it will IF ur setting it, right? oh yea,this entry is ABSOLUTELY not for non-muslim like you!

si para para said... REPLY

bangsa kejam...akhir nanti baru kau tahu..yg usaha kau selama ini hanyalah sia sia..

nas said... REPLY

taw xper...kurang ajar tol.....ade saje cara mereka buat cam2..huhu....

Ay "Ike' Jay said... REPLY

farysa> apparantly, I am a muslim.

setting or not, it will still be the same. look up on your facebook engine search.

type out malaysia and you'll see 'Post by friends'. Isn't it just the same?

and honestly, I don't see any hype to it since no one gets bombard with bombs of hate wall of text.

Speaking of hate walls of text, why don't you just view that section made for that page as 'hate wall of text' to Israel too? It could turn into a petition to go against them.

think positive now. we should search every inch of flaws in their every move. So we could take advantage of it and turn into both for our offense and defense.

NOOR FATIN said... REPLY

wow!
sy click link awak tadi
jumpa page tu~
pastu tetibe kuar pktaan please log in to continue.
scara tiba2 je
pdhal sy mmg xon fcbook pn..
kalau log in confrm trus masuk dlm page tu.. skrg dah ada 18040..adesss

tiqaa said... REPLY

ni kali ke2 baca. ish3. ape nak jadi lah ngan diorg nih. licik gila!

edaolala said... REPLY

fuyoo. naseb i tak pernah type dat name. hihi :D

farysa said... REPLY

ha'ah,
kan korang
sangat jahat!
tak salah kalau kita nak ade blog,fb or pape
as long as kita hati hati

Amalina E Azmi said... REPLY

thanks wak cz share this info. will spread it out :)

amirul azwan said... REPLY

thanx 4 da info,,,,,nk 4ward kt member r psal nie,,,

farysa said... REPLY

amalina & amirul,
silakan
nak copy pn takpe
amik je
=))

Post a Comment