Tuesday, June 29, 2010

♥boikot punya pasal semua kena

all these situations semuanya berlaku dalam minggu lepas.

First situation :
kakak : jom cari laptop! nak color purple.
farysa : dell jela yang ade.
kakak : jom la cari dell.
farysa : kau gila? tu ____ punya. mana boleh beli.
kakak : ala, sekali je.
farysa : kau sedar tak 1 sen sama dengan setitik darah!
kakak : yelah. kita cari yang lain.

finally, she bought this lappy. even bukan color purple tapi dia beli color merah untuk sakitkan hati farysa. cis! 
Second situation :
ayah : tengok jap fon ni macam dah tak betol.
farysa : ha'ah. dah pening. beli la yang baru.
ayah :carikan fon nokia mana mana.
farysa : isk! mana boleh. tu ____ punya. 1 sen sama dengan setitik darah.
ayah :okey. cari yang lain.

but till now satu handphone pun farysa tak jumpa sebab nowadays banyak fon jenis touchscreen and mydad sangat tak suka.

Third situation :
farysa :apesal ada sticker vip KFC ni?
kakak :well! tengok orang la. *kau ingat aku kisah?
farysa :buang balik! ni ____.
kakak :mana ada.dah check dah.
farysa :kau check mana? tunjuk bukti dulu. kau tau tak 1sen sama dengan setitik darah.
kakak :*sengih cam kera sumbang

cukup tiga situations dulu. itu memang quote yang farysa akan guna. seriously, kalau bukan kita yang mengawal semua ni, siapa lagi kan. manusia kadang kadang boleh terlupa. jangan sebab kita dah terbiasa, so tak boleh nak elakkan. kita mampu elakkan kalau kita betul betul nak. kalau rasa yang tak tau apa lagi produk ____, korang boleh tengok SINI. kenapa farysa jadi macam ni? sebab bagi farysa ni je cara untuk bantu. kalau derma sekalipun belum tentu sampai dekat tangan yang memerlukan. bukak mata anda. keindahan bukan selamanya. bayangkan kalau tetiba ____ serang sini. 

OMG! just read it back and i found that saya sangat bersemangat! *kan bagus kalau kau semangat study macam ni HAHA

23 comments:

Nyetok said... REPLY

Kalo nk boikot byk sgt barang yang kena tukar neh..

zaza said... REPLY

yup... skg pun my fmly dh try utk mboikot sane sini produk.. xleh mam KFC, RFC kan adew.. alaaa mcm la produk _______ tu terbaik sngt.. kalo bkn sbb tbiasa xde punye kita beli..

lgpun ni je cara kita nk mbantu org2 islam kat sane.. xkan benda simple xbleh kot.. hmmm

::misz maney:: said... REPLY

hihihi..betul2..ai sokong tu ^____^

chenta said... REPLY

ye!kamu sgt bersemangat..bagus..bagus!

ilyana said... REPLY

i sokong u farysa, sebolehnye kite elakkn dr memakai atau membeli brg2 yg berkaitan dgn negara *tut*...

Cylia Chel said... REPLY

semangat jugak time nak baca ni..

NOOR FATIN said... REPLY

bagus2 :)

~LeCucoQ LA kOdoK~ said... REPLY

gud2.. aku ske dgn pendirian ko.. aku pon ngah cbe gak nak menghindari bende2 ciptaan 'mereka' tu.. wlupon agak payah tp demi saudara sesama islam, inshaAllah boleh..

keep it farysa!

farysa said... REPLY

nyetok,
xpe la.skurg2ny kte dh krgkn duit nk buat peluru.haha

zaza,maney,chenta,liyana,cylia,fatin,azie,
thanks
jom sama sama semangat
=))

asiaticaherb said... REPLY

wah serius nambat memboikot jom pekena RFC.hahahha

farysa said... REPLY

jom jom!
farysa suka yg mcm nugget tu
tp xtwu nme die
hehe

pathogen ~~ said... REPLY

sokong sngt2 ape yg farsya buat.....kbnykn org skdr kt mulut je ckp boikot @##$% tp bnda2 n produk depa kite tibai pkai gak...

p/s:geng @##$$% wat saudra2 kite kt sne mcm binatang je....laknatullah~~~

SOKONG PRODUK MUSLIM..CHAOYOOKK

farysa said... REPLY

pathogen,
kamo buat farysa lg bersemangat
haha

Rowena Chasez said... REPLY

good2..
double thumbs up..
keep up the good work..
:)

SheY PuLL said... REPLY

sungguh prihtain..:)
bgus2...:)

Eka Yucika said... REPLY

bagus!

smgt yg sgt baik!

Gurlinrainbow said... REPLY

ahaha . btol2 . sokong ! =p

yuyuEyuliAnayusOf said... REPLY

yunk, u sgt bersemangat!
hehehe.
nice entry ni.:)

farysa said... REPLY

terima kasih d atas pujian anda
kehkehkeh
;p;p;p
*kembang idung kejap

+akufobia+ said... REPLY

likelikelike.tahniah.

farysa said... REPLY

fobia,
hihihihi
thanks
=))

papabear said... REPLY

semangat yg sangat bagus... keep it up! :)

farysa said... REPLY

thanks papabear! =)

Post a Comment