Wednesday, June 9, 2010

♥penjual tudung tak bertudung

trend sekarang trend bertudung.cuba banding zaman dulu kala, ramai yang masih tak bertudung. tapi kalau sekarang, lebih banyak yang bertudung. mana mana tempat pun boleh nampak kan. yang tak bertudung pun dah banyak bertudung. best kan bila tengok orang lain bertudung litup. sekurang kurangnya dosa part tu dah takde. farysa oh farysa. bilakah mahu berubah? HAHA. lupakan kisah itu. silakan beri ceramah supaya hati farysa terbuka seluas luasnya. semalam farysa sibuk cari tudung syria. yelah, sekarang trend tudung tu. study dekat universiti islam memang kena cover aurah. kalau sudah Islam mewajibkan, dah tentu universiti islam pun mewajibkan jugak. eh, kaum adam, anda tawukah tudung syria tu yang mana? berkurun lama farysa tak posing dekat blog ni. hari ni sila berikan perhatian sebab farysa nak posing. *wink


okey cukup! dari satu terus jadi tiga. ter-overdose pulak. tapi tu la tudung syria. 

sebenarnya farysa nak cerita kisah semalam. tengah sibuk sibuk cari sebab selama ni farysa beli dekat melaka. kain terbaik and harga pun terbaik. kalau cari dalam online kadang kadang ada sampai RM40 sepasang. gila kan? farysa boleh dapat RM28 ja, kain lycra terbaik jugak. abaikan kisah harga. cerita sebenarnya bermula bila farysa terjumpa satu butik online. farysa jumpa dalam facebook. so, tengah pilih warna menarik tetiba ternampak komen dari seseorang berbunyi :

"tak pakai tudung pun sibuk nak jual tudung"

macam tersentap pulak bila baca. biar-lah orang tu nak berniaga. jangan-lah persoalkan. manusia sekarang macam macam kan. tak kacau hidup pun tetap nak cari gaduh. kalau itu dah rezeki orang tu, jangan-lah kacau periuk nasi orang. kita tak mampu nak paksa seseorang tu untuk pakai tudung. semuanya terletak atas diri mereka sendiri. yang kita mampu cuma nasihat bukannya kata kata kesat.

9 comments:

♥yaya♥ said... REPLY

munkin org yg komen tu x puas aty kot kt org jual tdung tu..yelah..mnusia kn slalu jelez ngan org len...
sekadar bg pendapat...
peace :)

farysa said... REPLY

ha'ah
betol betol betol
tp yg komen tu lelaki
hehe

fndrocka said... REPLY

ada betulnya juga orang yang komen tu..cuba teliti..mungkin caranya saja tak brapa kena

Latest Entri : Remy Ishak sebuah gitar akustiki

realiti.. said... REPLY

mgkn ada betul yg ditegurnya..cme mgkn xkena dengan cara teguran..perlu secara berhikmah..bukan mengutuk..

chenta said... REPLY

farysa, beli tudung kat melaka kat mane ek?blh tau?syasya duduk melaka ^_^

Nurul a.k.a Riko said... REPLY

ahkak mmg suka pakai tudung pesen nie. Dulu ahkak panggil tudung I-da Hajaba...but now, sumer dok panggil tudung syria kan.

paan said... REPLY

pendapat aku plak no komen...sebab ini isu agama , so perlu perbincangan yg lebih lagi...xmahir..

lizz said... REPLY

busuk ati ar orang tuh. tak baik. barlah.at least, penjual tu xhipo!huhuhu

IzzaH si pari pari said... REPLY

farysa,
laki yg bg komen camtu ye??
mungkin laki tu sakit ati sebab try2 pinang tak dpt2..hehe
gurau je~~

*slm perkenalan***

Post a Comment